Волинський фонд завіз допомогу на схід

Волинський фонд завіз допомогу на схід
Медичні матеріали виробництва провідних німецьких фірм завіз на схід країни волинський благодійний фонд "Європейський вектор".

Таку допомогу надали німецькі партнери фонду – конвойна група "Вальдек Франкенберг" та Ротарі клуб з Корбаха - Бад Арользен, - зазначили організатори.

Гіпсові лангети, бинти цинкові, еластичні, фіксуючі, марлеві, конгезивні, бандажні, ін’єкційні шприци, операційні та оглядові рукавиці, пов’язки целюлозні, фіксуючі та еластичні пластирі на загальну суму понад 160 тисяч гривень передали Дніпропетровській обласній клінічній лікарня імені І.І. Мечникова. Адже саме туди, за інформацією волинських волонтерів, госпіталізують важкопоранених хлопців із передової.

Те, що такі медичні матеріали необхідні для пацієнтів, підтвердив і заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Юрій Скребець, із яким попередньо ми узгодили вміст вантажу, зазначила керівник фонду Галина Ведрич.

Загалом у закладі вже пролікували 1100 українських бійців, розповів Юрій Скребець. Попри складні травми, дев’яносто дев’ять відсотків поранених все ж вдається врятувати, каже він. Тим часом зараз у лікарні перебуває більше двох сотень бійців. Є серед них і хлопці з Волині.

"Ми дуже вдячні фонду за те, що подолали таку відстань і привезли цю допомогу - якісні німецькі розхідні матеріали. Вони потрібні і в хірургічному, і травматологічному відділеннях, і у відділенні політравми. А також в операційних та реанімації", - підсумував Юрій Скребець.

Крім того, частину благодійного вантажу, який привіз "Європейський вектор", передали медикам на передову.

Тим часом, ця допомога на схід є не останньою, розповіла Галина Ведрич, адже за сприяння мецената Сергія Мартиняка, нині формується вантаж, який вже завтра відправлять у місто Сєвєродонецьк, що на Луганщині. А це дитячий одяг та харчі для мешканців тамтешніх будинку дитини та школи-інтернату.

Довідка

Німецькі партнери фонду "Європейський вектор" - конвойна група "Вальдек Франкенберг" (голова правління Вільфрід Фогель) та Ротарі клуб з Корбаха - Бад Арользен (голова правління пан Гайнріх Гьобель). Представники останнього - пан Койдель та пан Шнель домовилися про надання медичних матеріалів із провідними німецькими фірмами Хартман та Б.Браун.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.