У Луцькраді обґрунтували, чому проїзд у всіх маршрутках має бути по 3 гривні. ДОКУМЕНТ

У Луцькраді обґрунтували, чому проїзд у всіх маршрутках має бути по 3 гривні. ДОКУМЕНТ
У Луцькій міськраді за відповідною методикою визначили, що возити людей по 2,5 гривні у маршрутках Луцька не вигідно. Тому на засідання виконкому Луцькради 18 грудня виносять проект рішення про затвердження нового базового тарифу – 3 гривні.

Пояснювальну записку до проекту рішення опублікував у Facebook член виконкому Богдан Климчук у вівторок, 17 лютого.

У документі йдеться, що в тариф – 2,5 гривні закладали вартість палива – 17 гривень за літр, натомість наразі вона більша за 20 гривень, а витрати на паливо у собівартості – 55%. Ціни на шини із квітня 2014-го року зросли із 1650 до 3200 гривень, вартість акумуляторів – із 940 до 1800 гривень, а вартість технічного обслуговування автобусів зросла на 50%.

Також у тариф закладають рентабельність 5% для перевізників. «І знову дають дані, яким треба вірити наслово за обсяги перевезених пасажирів, так само як за рентабельність в 5%. Ну який бізнесмен вкладатиме кошти в бізнес із такою низькою рентабельністю. Кого дурять?», - дивується Богдан Климчук.

У документах ідеться, що розрахунки прибутковості маршрутів зробили лише на основі моніторингу 10-и із них, а не всіх 28-и маршрутів міста. На думку Климчука, такі дані не дозволяють робити висновки про тариф для всіх.

Тому він спільно із громадською активісткою Богданою Стельмах вирішив ініціювати громадський моніторинг пасажиропотоку. «Потрібні волонтери. Телефон для запису– 066 203 50 31. Це для тих хто прагне правди, а не просто пообурюватися», - закликають вони.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
I нехай трохи частiше на мийку iздять тi маршрутки, а то як в сарай заходиш.
Відповісти
Якщо ті жовті відра на колесах часто мити то вони поржавіють і зогниють.
Відповісти
А в мороз зранку в маршрутці примерзають руки... А на крісло сядеш можна дещо відморозити.. Перед рейсом навіть не прогрівають
Відповісти
Скоріше б вони прийняли рішення, що ходити на роботу з зарплатою в 3000 грн не вигідно і підняли до 5000
Відповісти
аха,мені хоча б зп 2000грн...
а так мінімалка і плюс з неї ще вираховують...навіть 1000немає....
Відповісти
Шановні, до 18 грудня ще й зарплата підніметься)))))
Відповісти
хай спочатку впорядкують рейси маршруток а то як хочуть так і їздять, хай 3 грн я плачу щоб проїхати 10 зупинок на сходинці бо у вихідний день водій передумав виїжати на маршрут. Слава і почесті тролейбусам! Краще б продовжили лінії тролейбусні щоб розвантажити віддалені мікрорайони з яких тільки одна маршрутка їде.
Відповісти
Навiщо впорядковувати, водiям це буде, не вигiдно.
Відповісти
Та давайте відразу до 5грн., що ж там тих 50коп.. В нас ж люди олігархи, особливо студенти, в яких стипендія 740 грн. і за яку потрібно якось виживати!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Ага зараз все закинуть i будуть ф......ю займатися.
Відповісти
Так скоро в Луцьку, казав Романюк, будуть облаштовувати велосипеднi дорiжки. Так що, все що не робиться, робиться до кращого.
Відповісти
ШАНОВНА ЛЮБОВ ІВЕВАКОВА, СКІЛЬКИ МОЖНА ОБДЕРАТИ ГРОМАДЯН, ПОЯСНІТЬ ДЕ В ПРОСТИХ ГРОМАДЯН МАЮТЬ БРАТИСЬ ГРОШІ НА ПРОЇЗД, ЧОМУ МІСЬКА РАДА НЕ ЗАПРОВАДЖУЄ ЗАМІНУ ТИХ МАРШУТІВ ЯКІ МОЖЛВО НА ТРОЛЕЙБУСИ ТАК ЯК НА 15МУ МАРШУТІ!!! ПОЯСНІТЬ БУДЬ ЛАСКА ЧОМУ ВСІ ЗУСИЛЛЯ СПРЯМОВАНІ НА НАБИТТЯ КАРМАНІВ ПЕРЕВІЗНИКІВ-ШАХРАЇВ, ЧОМУ ЗУССИЛЛЯ НЕ НАПРАВЛЯЮТЬ НА МОНІТОРИНГ ПАСАЖИРОПОТОКУ!!! ЗАРАЗ В ІНТЕРНЕТІ ГУЛЯЄ ВІДЕО ХЛОПЦЯ З РІВНОГО ПОДИВІТЬСЯ І ВЧІТЬСЯ В НЬОГО!!!! ПРОПОНУЮ ЗРОБИТИ НА ПРИКЛАДІ МЕТРО, ПРОДАВАЙТЕ В МАГАЗИНАХ ЖЕТОНІ ПЕВНОГО ЗРАЗКА, ГРОШІ ВІД ПРОДАЖІ ЯКИХ БУДУТЬ ІТИ НА ОКРЕМИЙ РАХУНОК, ПІСЛЯ ЧОГО ЛЮДИ СІДАЮЧИ В МАРШУТКУ БУДУТЬ РОЗРАХОВУВАТИСЬ НЕ ГРОШИМА А ЖЕТОНАМИ, ЯКІ ПОТІМ ПЕРЕВІЗНИК ЗДАЄ В УПРАВЛІННЯ ТРАНСПОРТУ І ВІДПОВІДНО ОТРИМУЄ ГРОШІ З ТОГОЖ РАХУНКУ ВІДПОВІДНО ДО ПЕРЕВЕЗЕНИХ ПАСАЖИРІВЮ. ЦЕ БЕЗПЕРЕЧНО ДОЗВОЛИТЬ ЗБІЛЬШИТИ ДОХІД ПЕРЕВІЗНИКАМ БЕЗ ПІДНЯТТЯ ЦІНИ ПРОЇЗДУ!!!!!!!!!ДОРЕЧІ ДЕ КОНТРОЛЬ ЗА ДОТРИМАННЯМ ГРАФІКУ АВТОБУСАМИ?!?!? ЩО ДО РЕМОНТУ І ЗАПЧАСТИН, ШАНОВНІ ПЕРЕВІЗНИКИ ВАШІ ВОДІЇ ВЛАШТОВУЮЧИ ГОНКИ САМІ ГРОБЛЯТЬ І ДОБИВАЮТЬ ВАШІ АВТОБУСИ, ПРИЧОМУ ТУТ ПРОСТІ ЛЮДИ?! ЯКШО Я НА ВЛАСНОМУ АВТО КЕРУЮ АКУРАТНО ТО І РЕМОНТУЮ РАЗ НА ПАРУ РОКІВ(!!!!!) ПРОШУ ВЗЯТИ ДО УВАГИ ДАНІ ПРОПОЗИЦІЇ!!!!!
Відповісти
Що за хлопець з Рівного? Про що мова? Де посилання?
Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=en4M6nsysxA
Відповісти
Тi маршрутки як вози вже скрiплять. Iм хоч би вчасно робили технiчне обслуговування.
Відповісти
Дотянуть до того, що вони почнуть розвалюватися прямо на рейсi.
Відповісти
Что значит: не вигідно?

У меня кредит в долларах. Брал ещё когда курс был 4,8 грн. Прихожу на прошлой неделе в конч..й Приватбанк и говорю, что я не могу покупать доллары по 26 грн., мне не выгодно. А они такие: ну и чё, мы ничем не можем помочь.

Так что, если не выгодно возить по 2,5грн., надо найти тех перевозчиков, которые смогут это делать за такие деньги, а не подстраиваться всему городу под хозяев маршруток.

Я б на месте Романюка, закупил бы троллейбусов, чтобы они ездили с таким же интервалом, как маршрутки. Поднял бы стоимость проезда в них с 1,5 грн. до 2-2,5 грн., а после этого разрешил бы поднять стоимость проезда в маршрутках хоть до 5 грн. Ну так, чисто поржать.
Відповісти
А чому долари в кредит брав, якщо заробітки в гривнях? Хотів на %% зекономити?
Відповісти
Да дело не в кредите. Я имею ввиду то, что если не можешь возить по 2,5 - не вози. Надо было предусмотреть все риски, когда скупали самые выгодные маршруты.

Луцку нужны троллейбусы, много троллейбусов.
Відповісти
Має бути фіксований контроль маршруток. Жетони або білети, а не водієві гроші платити
Відповісти
Талони чи жетони які попередньо купляються, і після 1-2х місяців такої роботи запускати контролерів, для початку з мінімальним штрафом 10грн що б привчити людей брати квитки.
Відповісти
я ще в листопаді стала свідком розмови водія з колегою : " та почекаємо до лютого та й будемо по 3,00 возити, а зараз ще ранувато" от і виходить що всі ті документи..цирк один! вже давно все спланували.
Відповісти
Останні новини
У Луцькраді обґрунтували, чому проїзд у всіх маршрутках має бути по 3 гривні. ДОКУМЕНТ
17 лютий, 2015, 22:30