В ООН ухвалили резолюцію щодо мінських угод

В ООН ухвалили резолюцію щодо мінських угод
Члени РБ ООН у вівторок одноголосно схвалили резолюцію, в якій висловлюється підтримка мінським домовленостям щодо врегулювання українського конфлікту.

У резолюції, зокрема, йдеться про те, що всі сторони конфлікту в Україні повинні повною мірою імплементувати мінські домовленості, - пише "Українська правда" з посиланням на Interfax.ru.

Крім того, члени РБ ООН висловили стурбованість з приводу бойових дій на Сході України і заявили про необхідність дотримуватися суверенітету і територіальної цілісності цієї країни.

У документі також підкреслюється, що конфлікт в Україні може бути вирішений тільки мирним шляхом.

Водночас заступник голови Адміністрації Президента Валерій Чалий в коментарі "Українській правді" підкреслив, що ухвалена резолюція не ініційована Росією - це вже спільний текст, який підтримали всі члени Радбезу ООН, включно з США, Британією і Францією, враховуючи позицію Німеччини.

"Те, що в документі немає прямого посилання на мінські угоди від 5 вересня (протокол) та 19 вересня (меморандум), всі сторони, які підтримали ці тези, мають на увазі, що попередні мінські домовленості не відмінені. Більше того, вони мають бути належним чином імплементовані", - сказав Чалий.

"Дуже важливо, що в цьому тексті є посилання на резолюцію 2166, яка згадує тих терористів, які збили літак Малайзійських авіаліній, і це нагадування поруч із нагадуванням про суверенітет, незалежність і територіальну цілісність говорить про повну підтримку, в тому числі, це можна читати як те, що питання Криму не забуто", - додав він.

"Таким чином ця резолюція точно не є російською пропозицією, це спільна пропозиція, але навіть в таких умовах Україна не виступила співавтором пропозиції, але Україна не блокувала таку резолюцію, бо вона є певним містком для подальших важливих дій у Раді безпеки і ООН, на які ми розраховуємо, щодо підтримки України в подальшому", - сказав Чалий.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
слухає та воює...
Відповісти
називається-ППР.Посиділи,попизділи і розійшлись.
Відповісти
Останні новини
В ООН ухвалили резолюцію щодо мінських угод
18 лютий, 2015, 08:27