Молекулярна кухня: захоплююча подорож у світ нових смаків. ФОТО*

Молекулярна кухня: захоплююча подорож у світ нових смаків. ФОТО*
Новомодне віяння сучасної кулінарії - молекулярна кухня, набула популярності в світі вже декілька років тому.

Народившись у Франції, це незвичайне кулінарне мистецтво знайшло своїх послідовників у багатьох країнах, не винятком стала й Україна.

З-під рук кухарів цієї високотехнологічної гастрономії виходять страви незвичної форми, дивовижних кольорів та неповторних смаків.

А кухня «молекулярного» шеф-кухаря більше схожа на лабораторію алхіміка, ніж на традиційну в нашому розумінні з каструлями та пательнями. Тут присутні центрифуга, вакуумний випаровувач, рідкий азот, сухий лід, і навіть трансглютаміназа.

За допомогою спеціальних інструментів і приладів майстри цього напрямку гастрономії подрібнюють, змішують, охолоджують, розігрівають та вимірюють температуру страв, їх масу, фільтрують, спінюють і нагнітають тиск, створюють вакуум.

Оскільки в молекулярній кухні використовуються лише натуральні інгредієнти, то такий авангард, не лише оригінальний і смачний, а й абсолютно природний та натуральний. Головний акцент у молекулярній кухні — яскравий смак та чистий аромат страви.

Унікальну можливість спробувати традиційні страви української кухні з елементами молекулярної вперше в Луцьку пропонує своїм відвідувачам арт-кафе «Стоп-Кадр» (СОК «Адреналін Сіті», Луцьк, вул. Карбишева, 1).

Нещодавно в цьому закладі знову оновили меню, ввівши ексклюзивні авторські новинки молекулярної кухні. Зокрема, лише в арт-кафе можна спробувати сучасну трансформацію класичного вінегрету у прозорий "мільфей" чи ніжне філе оселедця на молекулярній овочевій шубі, який подається з «їстівною землею».

Любителям м’ясних страв до смаку припаде ароматний холодець з молодого півня на подушці з молекулярного хрону чи пікантне карпачо з сала під шоколадом, горіхом та чорносливом.

Представлені в меню й перші страви, серед який ароматний крем-
суп на основі грибного асорті, заправлений молекулярною піною чи традиційний український борщ з м'ясом, який заливається кропом безпосередньо при подачі і подається з пікантним «мільфеєм» та раком.

Ласуни зможуть скуштувати незвичні десерти, до прикладу, солодке желе на основі морквяного мусу, кропиви та хрону чи оригінальне морозиво з бурякового мусу.

Як розповідає шеф-кухар арт-кафе «Стоп-Кадр» Володимир Коваль, молекулярна гастрономія характеризується не стільки приготуванням їжі, щоб втамувати голод і нагодувати людей від пуза, а задля того, аби продемонструвати, що процес приготування їжі – мистецтво.

«Зараз ми пропонуємо більше 30 страв сучасної української кухні з елементами молекулярної. Це і холодні закуски, і салати, перші страви та гарячі, десерти. Піддаючи продукти особливій обробці, поєднуючи непоєднуване, намагаючись розділити продукти на молекули й придумати нове їх поєднання, ми пропонуємо нашим відвідувачам здійснити захоплюючу подорож у світ нових смакових відчуттів…», - резюмує шеф-кухар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: реклама
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Молекулярна кухня: захоплююча подорож у світ нових смаків. ФОТО*
18 лютий, 2015, 12:15