У Дрогобичі встановлять пам'ятну дошку волинянину, який загинув на Майдані

У Дрогобичі встановлять пам'ятну дошку волинянину, який загинув на Майдані
Пам’ять Героя Небесної сотні Сергія Байдовського увіковічнять у Дрогобичі, де він працював.

Меморіальну дошку встановлять на Лінійно-виробничій диспетчерській станції «Дрогобич» філій «Магістральних нафтопроводів «Дружба» ПАТ «Укртранснафта».

Сергія Байдовського вбили рік тому на вулиці Інституцькій у Києві.

Сергій Байдовський народився 21 серпня 1990 року шахтарів, у великій родині священика (отець Євген — його дідусь, батько матері). Коли Сергієві було 10 років, мама Марія змушена була поїхати на заробітки в Італію, щоб прогодувати трьох дітей, згодом і батько почав їздити в Росію на заробітки. Тому з 13 років Сергій виховувався у селі Менчичі Іваничівського району Волинської області, де жила бабуся.

Виховували Сергія рідний дядько Онуфрій та тітка Галина. У 2007 році Сергій закінчив Соснинську школу. З 2007 року навчався у Луцькому інституті розвитку людини університету «Україна». Дуже любив Луцьк, тому часто приїжджав до нього й після закінчення інституту, хоча любив подорожувати всією Україною, особливо Західною.

Їздив також кілька разів в Італію до мами, але все одно хотів жити в Україні — вірив, що тут житимуть і батьки, і сестра, яка останні роки була в Італії, і брат Сашко, який їздив в Росію з батьком. Сергій працював на магістральному нафтопроводі «Дружба» в Дрогобичі. Мав звання рядового у складі Українського Реєстрового Козацтва.

В останню путь його проводжало 20 тисяч мешканців міста Луцька та весь Нововолинськ. Сергія поховали в селі Менчичі Іваничівського району під вигуки «Слава!» та «Герої не вмирають!».

Активна життєва позиція не дозволяла Сергію стояти осторонь процесів, які відбувались на Майдані. Друзі та співробітники хлопця впевнені, що і сьогодні він був би в епіцентрі подій.

В соціальній мережі слова Левка Лук'яненка: «Нація, яка не готова посилати синів на смерть, не виживе…» були останніми на сторінці юнака.

У соціальних мережах друзі Сергія створили сторінку його пам’яті, де публікують фото героя Небесної сотні та згадують про нього.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Дрогобичі встановлять пам'ятну дошку волинянину, який загинув на Майдані
18 лютий, 2015, 13:39