У Луцьку біля нового мікрорайону планують «вклинити» садочок у зелену зону

У Луцьку біля нового мікрорайону планують «вклинити» садочок у зелену зону
В районі вулиць Конякіна-Гордіюк, де планують будувати новий мікрорайон, потрібно будувати новий дитячий садочок. Його розраховують «вклинити» у зелену зону.

Про розповів головний художник Луцька Ярослав Матвіїв під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою у середу, 18 лютого.

Нагадаємо, комісія, створена виконкомом Луцької міськради для вирішення конфлікту щодо забудови земельної ділянки в районі вулиць Конякіна-Гордіюк, вирішила підтримати Луцький домобудівельний комбінат.

Головний архітектор волинської філії «Діпромісто» (Український державний науково-дослідний інститут проектування міст)Володимир Затіраха розповів, що на ділянці у 3 гектари планують збудувати 4 будинки на 730 квартир, а також спортивний комплекс із футбольним, баскетбольним та волейбольним майданчиком, автоматизований критий гараж на 400 автомобілів і відкриту стоянку на 80 автомобілів.

Він пояснив, що після будівництва житлового комплексу у лучан буде можливість відпочивати у «зеленій зоні», яка розташована поряд та має площу близько 10 гектарів.

Як пояснив Ярослав Матвіїв 18 лютого, для обслуговування мешканців майбутніх будинків потрібен садочок на 240 місць, а тому його планують будувати поряд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Комарі та мошкара та з'їдять діток
Відповісти
парку піпець. головна стуктура - гаражний кооператив. а чому б і ні. прибутково.
Відповісти
А для чого в міськвиконкомі відділ екології? Щоб організовувати два рази в рік студентів педколеджу на прибирання центрального парку? Та об'єднайте його з постійною комісією містобудування й архітектури, хоч економія буде. На те, чим дихатимуть дітки дитсадка на Конякіна і решта мешканців району, тому відділу звисока нас...ти.
Відповісти
В парку, який належить всій громаді, ділки від влади нагло "ліплять" елітне містечко. Тільки вдумайтесь, з критими гаражами на 400 авто, і це не рахуючи стоянки на 80. А їхні діти ходитимуть в садочок де був колись громадський парк. І не моргнувши оком ЗАтіраха втирає нам, що після завершення будівництва ми будемо там відпочивати.
Ми там і без затірах добре відпочивали.
А трутні з міськради, яких більше ніж гаражів в кооперативі, могли б раз на рік протруситися парком та позбирати папірці, то й небув би "занедбаний".
Тай може б руки так не чесалися захопити спільну землю.
Бо Бог все бачить і "дасть їм землю".
Відповісти
Парк на сороковому недає спокою нашим можновладцям. Ніяк не вгомоняться с_ки.
Відповісти
точно точно там в парку смітник , треба ще там АЗС збудувати поряд з садком , а сміття там побільшає , ще пару машин туди вивезуть з міської ради, замість сміттєзвалища в с.Брище :) буде економія дорогого пального і звісно головна причина забудови парку.
Відповісти
Украина вся могла быть райским садом, если бы деньги, потраченные на войну (и разворованные) в страну вложить!
Відповісти
Будуйте, будуйте, панове! Для чеченів чорномазих, яких невдовзі до Луцька ой скільки понаїде…
Відповісти
Палити, тільки палити. Техніку. Будови. Боротись з свавіллям влади яка безкоштовно передає землю хтозна кому. Тільки торги і ринкова ціна.
Відповісти