В Україні подорожчали цигарки

В Україні подорожчали цигарки
Напередодні Міжнародного дня відмови від куріння, який традиційно відзначається 17 листопада, в Україні цигарки подорожчали на 5-7%.
Про це свідчать дані аналізу роздрібного ринку, проведеного ТСН.ua.
Для прикладу, сигарети марки Chesterfield виробника «Філіп Морріс Україна» додали у вартості 50 копійок, або 5%, і коштують наразі 10,50 гривні, про що свідчить і гранична максимальна ціна, вказана на упаковці (раніше пачка коштувала 10 гривень).
Тютюнові вироби преміум-класу поки не подорожчали, проте, за словами реалізаторів, через декілька днів ціни піднімуться і на них.
На запитання журналіста про причину здорожчання, продавчиня однієї із торгових мереж повідомила, що це є «планове підвищення цін».
Варто відзначити, що стабільне підвищення тютюнових акцизів, яке призводить до подорожчання цигарок, змушує українців переходити на дешевшу продукцію.
У звітності двох видатних гравців ринку – Philip Morris International і Japan Tobacco International, що мають слабкі позиції в нижньому ціновому сегменті, відзначається, що вони через це скоротили долю на ринку. А Imperial Tobacco Group і British American Tobacco, що мають у своїх портфелях такі марки, як «Прилуки» і «Прима», поліпшили позиції.
Фактично держава стимулює перехід споживачів на менш якісну продукцію: чим дешевші цигарки, тим гірший тютюн, папір і фільтр, які використовуються у їх виробництві, пояснюють виробники.
«Ціни на товар ростуть, а доходи споживачів – ні. Курці вимушені переходити на дешевші марки. Рівень споживання сигарет в країні при цьому залишається тим самим», – стверджує джерело в одній з компаній.
Зі свого боку у Мінохоронздоров'я вважають, що ріст споживання дешевої продукції може сприяти зниженню числа курців в країні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: ТСН
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні подорожчали цигарки
16 листопад, 2011, 13:29