На Волині голова райради «викрив» депутата-хабарника, що хотів його звільнення

На Волині голова райради «викрив» депутата-хабарника, що хотів його звільнення
У Володимир-Волинській райраді є депутат Юрій Михалець, якого засудили за частиною 3 статті 368 ККУ до позбавлення волі на 5 років із іспитовим строком – 3 роки.

Про це йдеться у відповіді Володимир-Волинського міськрайонного підрозділу Володимир-Волинського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції УДПСУ у Волинській області на запит голови райради Андрій Оніщука від 21 січня 2015 року.

Останній строк триває і досі, адже рішення суд виніс 24 грудня 2012 року.

Покараний Михалець - за хабар, отриманий під час перебування на посаді заступника міського голови Устилуга. Як стверджують правоохоронці, під час досудового слідства вдалося встановити, що посадовець за пособництвом своєї спільниці вимагав та одержав хабара обсягом 2000 доларів від директора місцевої фірми. За це він обіцяв перемогу в конкурсі з відбору суб’єктів господарювання для здійснення благоустрою сервісної зони та території, що прилягає до пункту пропуску через державний кордон «Устилуг – Зосін», - повідомляє IA ZIK.

У документі відзначають, що Юрію Михальцю, крім іспитового строку, присудили позбавлення права займати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями в органах державної влади, управління та місцевого самоврядування строком на три роки.

Також його позбавили 5 рангу державного службовця та поклали обов’язок повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місяця проживання, роботи, періодично з’являтися на реєстрацію у кримінально-виконавчу інспекцію.

Як розповів голова райради Андрій Оніщук, на те, що Михалець має судимість, йому натякнули журналісти, а подав він його на запит одного із депутатів.

Оприлюднити документ голова райради вирішив саме зараз, адже нині у районній раді нібито триває протистояння між фракцією ВО «Батьківщина» та групою депутатів, що «спекулюють цінностями Майдану» та намагаються видати свої приватні інтереси за думку громади.

Як повідомляє видання «Буг», 16 грудня 2014 року депутат Юрій Михалець виніс на розгляд сесії Володимир-Волинської райради питання про висловлення недовіри голові ради Андрію Оніщуку. Тоді рішення не набрало необхідної кількості голосів.

Із уст депутата Михальця прозвучала пропозиція про оголошення Андрію Оніщуку, голові районної ради, догани за, так би мовити, невиконання рішення сесії ради про створення спеціальної комісії, яка мала б розглядати діяльність райдержадміністрації за період з 2010 року і до часу відставки голови РДА Володимира Савчука.

Зі слів Юрія Михальця, Андрій Оніщук не виправдав покладеної на нього довіри як очільник представницького органу Володимир-Волинського району. Зокрема, депутат Михалець звинуватив голову райради у здійсненні тиску на працівників підвладного йому органу, незаконних звільненнях, порушенні закону про агітацію в період виборів до Верховної Ради, у призначені собі премій та надбавок, а також у махінаціях із закупівлею та ціною бронежилетів для бійців АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слухай, папік! Та досить вже ховатися за нещасного Оніщука! Бо його скоро вбють і наші і москалі.... Та будьте врешті-решт мущинами!!! А не слюньтяями!!! Стидоба!!! В АТО і там мірятися силою з ворогом, а не лити бруд на своїх колег! А той, так званий голова ради, якби мав олію в голові, то не дозволив би над собою насміхатися... Чи, можливо, він не розуміє, що сам виступає в ролі клоуна з Вол-Волинська!!
Відповісти
Які в районі клоуни з червоними пиками - то і так всі знають!
І скільки з кого грошей брали будучи на посаді. Хватить бити себе в груди і дурити людей! А де Михалець з`являється - там і скандал!
Відповісти
Михальця так навчили ще в комсомолі. Великі надії на нього покладали, і морда в нього комуняцького кольору. Але гроші і жадоба влади мають більшу силу.
Відповісти
Молодець Оніщук, справжній БЮТівець, добре тримається за посаду. Для цього туди йшли і комуняки. Головне - особиста вигода.
Відповісти