Преселенці на Волині: чи потребують працевлаштування «круті донецькі парубки»

Преселенці на Волині: чи потребують працевлаштування «круті донецькі парубки»
За останні тижні кількість людей, які шукають прихистку на території Волинської області, збільшилася удвічі – від 2 тисяч до 3 тисяч 377 осіб.

Представники облуправління ДСНС разом із колегами з інших регіонів приймають осіб, які залишають свої домівки на Донеччині та Луганщині, безпосередньо на головному вокзалі столиці, звідки їх відправляють залізницею у різні куточки України, - пише "Волинська газета".

На Волині ж, наразі, найгострішою проблемою є створення запасу житла для внутрішньо переміщених осіб. Сформовано базу таких помешкань. Більшість їх – у селах. Усього в області таких об’єктів – 71. Розмістити в них можна 385 людей.

Враховуючи потік переселенців зі Сходу, цього житла вистачає лише на місяць, наголосив під час оперативної наради заступник начальника управління ДСНС України у Волинській області Костянтин Романчук.

Помешкання, що може бути придатним для проживання внутрішньо переміщених осіб, шукають у кожному районі. Однак найгірше з такими об’єктами – в Шацькому (там вільних осель не лишилось), Луцькому та Ковельському районах.

Попри те, що загальна кількість переселенців в області сягнула вже майже 4 тисяч, до центрів зайнятості звернулося лише 507 із них. Працевлаштовано усього 141 особу.

Зрозуміло, що частина з категорії внутрішньо переміщених осіб, котрі шукають на Волині дах над головою, - пенсіонери та мами з дітьми.

"А що роблять інші?.. Пошукати відповіді на це питання мали б в управлінні внутрішніх справ, - вважає голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Принаймні поява в містах області «крутих донецьких парубків», які мають гроші й не потребують роботи – беззаперечний факт. Як і те, що їх під мобілізацію використати майже нереально", - зазначають у виданні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Преселенці на Волині: чи потребують працевлаштування «круті донецькі парубки»
19 лютий, 2015, 11:31