Регіонали відмовились збільшити прожитковий мінімум

Регіонали відмовились збільшити прожитковий мінімум
Провладна більшість у Верховній Раді відмовилась включити до порядку денного законопроект Володимира Яворівського про підвищення прожиткового мінімуму.

Про це пише ТСН.

Підтримали подання на розгляд лише 138 депутатів.

Законопроектом пропонувалося збільшити з 1 липня 2012 року прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, до загального показника прожиткового мінімуму, а також вилучити ч 3 перехідних положень, згідно з якими соціальні пільги, компенсації, а також заходи з соціального забезпечення виплачуються не відповідно до законів України, а в порядку і розмірах, встановлених Кабінетом міністрів України.

Автор законопроекту пропонував встановити прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, в розмірі 1044 грн з 1 липня (зараз - 844 грн), з 1-го жовтня - 1060 грн (зараз -856 грн), з 1 -го грудня - 1095 грн (зараз - 884 грн).

Як повідомив голова бюджетного комітету регіонал Валерій Баранов, Міністерство фінансів не підтримує цей законопроект, оскільки на його реалізацію необхідно 184 млрд гривень.

Нагадаємо, 7 березня президент Віктор Янукович презентував свою нову соцпрограму, на яку згодом Верховна Рада без проблем знайшла та виділила 33 мільярди гривень. Одним із пунктів ініціативи було підвищення виплат усім пенсіонерам (особи, які втратили працездатність) на 100 грн.

Як повідомлялось, на сьогодні майже 4 млн українців живуть менше, ніж на прожитковий мінімум.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Іномарки подорожчають
06 червень, 2012, 15:55
Регіонали відмовились збільшити прожитковий мінімум
06 червень, 2012, 15:27