Танцювальний Луцьк: Amira

Танцювальний Луцьк: Amira
Люди люблять танцювати. Від ритмічних рухів з містичним змістом у племенах до американського свінгу і брейк-дансу танець завжди займав важливе місце в культурі людства.

ВолиньPost продовжує нову рубрику «Танцювальний Луцьк». Будемо показувати танцюристів та танцгурти Луцька. Тут – про людей і місце танцю в їхньому житті, здобутки і перемоги, нелегкі будні тренувань.

Дивитися перший випуск рубрики – про танцюриста Артема Шошина.

* * *

Танець живота – один із найжіночніших та найспокусливіших танців світу. Цей вид мистецтва з’явився майже 5 тисяч років тому. На Сході молодих дівчат навчали цьому танцю ще з раннього віку, тренуючи їхні м'язи живота до народження дитини.

У Луцьку теж навчають секретам східного танцю. І не тільки дітей, а й дорослих жінок.

Вже 4 роки місті існує колектив AMIRA. Займаються у колективі люди різних вікових категорій, починаючи від п’ятирічних дітей, закінчуючи п’ятдесятирічними жінками. Наразі AMIRA має у своєму складі 25 учасників, але зараз проводиться новий набір.

«Наш колектив існує вже 4 роки, проте постійно оновлюється. Оскільки учасниками є дівчата, то багато із них одружуються, вагітніють, в них змінюються пріоритети. На перше місце стають значно важливіші чинники, такі як сім'я, чоловік, діти», - розповідає керівник колективу Анжеліка Арутюнян.

Колектив AMIRA почав займати перші місця на конкурсах з 2012 року.

«Ми отримали Першість України зі східних танців «Захаріт 2012» у Рівному, перемогли у номінації класика формейшн на Чемпіонаті України 2013 року в Києві, на шоу "Снігові Королеви". Наші учениці посіли призові місця у таких конкурсах як Всеукраїнська танцювальна олімпіада 2013 року у Тернополі, Всеукраїнський фестиваль східного танцю «Джаліла» у Луцьку, перші місця та гран-прі фестивалю «Захаріт 2014»», - додає Анжеліка.

Одна з учасниць колективу, тридцятирічна Інна Кревська розповіла, що навчитись танцю живота мріяла з дитинства.

«Це моя мрія з дитинства, я навіть дочку свою віддала на східні танці, як дізналась, що у нас є така Анжеліка. І через два дні сама прийшла. Займаюсь уже півроку. Мені і дитині це дуже подобається. Східні танці і задоволення приносить, і корегують фігуру, якщо чесно», - заявила жінка.

А шістнадцятирічна учасниця колективу Яна Обухович зізнається, що до танців її спонукала тітка.

«Я ще з дитинства дуже любила східні танці, дивилась фільми, де виконують танець живота. Мені подобалось, як дівчата спокушають хлопців цим видом мистецтва. І ми з тіткою вирішили сходити і запитати. Це було перше заняття, я дуже хвилювалась. Але до мене підійшла Анжеліка, заспокоїла і сказала, що все буде добре. Мені так сподобалось у цьому колективі, що я вже рік займаюсь. Анжеліка вже навіть хоче на конкурси з нами їхати», - зазначила жінка.

«Танці – це для мене зараз стиль та сенс життя. А школа – маленьке дитя, яке починає рости та розвиватись. Я хочу створити власний потужний колектив, який будуть знати по всій Україні. Тому викладаю швидше за все не через гроші, а через власні амбіції», - зізнається керівник AMIRи Анжеліка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
люди люблять танцювати...
Відповісти
Дякую за хорошу статтю! Особисто знаю керівника цього колективу Анжеліку, прекрасна, активна, позитивна дівчина... Бажаю їй та її колективу подальших здобутків!
Відповісти
Дівчата, молодці! Особлива подяка керівнику колективу Анжеліці ))
Відповісти
ахахаха, мужик на 4 фотці просто зачотний))))
Відповісти
хочу записати дитину до вас,не можу знайти ні адреси ні контактів. Скиньте будьласка де ви знаходитесь.
Відповісти