Луцьку молодь робили активнішою. ФОТО

Луцьку молодь робили активнішою. ФОТО
У Луцьку завершилось навчання за програмою «Активні громадяни».

Тренінги проходили з 16 по 19 лютого в Науковій бібліотеці ім. Олени Пчілки.

Проект створений Британською Радою в Україні та СГО «Молодіжна Платформа». Луцькі навчання організовували Захар Ткачук та Олена Котис. В програмі брали участь 30 людей. Серед них і школярі, і студенти.

Одна із організаторів Олена Котис детальніше розповіла про мету навчання.

«Цей проект відбувається в кількох містах України. Власне «Активні громадяни» - брендова назва, яку вигадала Британська рада для того, щоб навчати українців за своїми методиками бути активними громадянами. Це проект не формальної освіти.»

Ще вона додала, що «Активні громадяни» навчають дітей, як правильно втілювати проекти в життя, але в ігровій формі. Ідеї є різні. Одна з груп планує відкрити арт-кафе, інша- координаційний центр для молоді в підтримку бійців АТО.

Головний ПЛАСТун Луцька Олег Лапковський теж був одним із учасників програми.

«Цей проект – дуже позитивна річ. Захар з Оленою змогли ознайомити молодь Луцька із новими методами навчання, які дуже популярні в Європі. Дуже добре, що учасники позитивно сприймають такий формат навчання. Якщо хоч один новий проект реалізується, то це буде круто».

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді Олексій Веремійчик розповів, що дуже радий підтримувати цікаві ініціативні проекти у Луцьку.

«Коли до нас звернулись за підтримкою, то ми відразу відгукнулись. Певні методи підходу учасників мене дуже вразили. Організатори посприяли підходу до проблеми із іншої сторони і, руйнуючи стереотипи показали, що можливостей є дуже багато».

На заключний день програми до дійства приєднався координатор всеукраїнського проекту «Активні громадяни» Віталій Тихонович. Після закінчення тренінгів Британська рада виділить 7 найкращих проектів з всієї України, які в майбутньому профінансує.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.