День гніву у Луцьку: громадські активісти вимагали покарати винних у злочинах проти Євромайдану, ФОТО

День гніву у Луцьку: громадські активісти вимагали покарати винних у злочинах проти Євромайдану, ФОТО
У Луцьку представники громадського середовища Волині влаштували декілька мітингів під гаслом "Непокаране зло зростає".

Основна їх вимога - покарати винних у розстрілах активістів 18-20 лютого і тих, хто переслідував євромайданівців, «шиючи» їм кримінальні справи.

Розпочали День гніву із мітингу біля стін прокуратури Волинської обласної. До вхідних дверей активісти підвезли сміттєві баки, обклеєні різними гаслами, та поклали біля них сокиру.

Люди вимагали, аби до них вийшов прокурор Волинської області Вадим Максимов, щоб вручити йому письмове звернення від громадських активістів та поцікавитись, як розслідуються злочини, вчинені проти євромайданівців.

Вадим Максимов все ж вийшов до мітингувальників і одразу заявив, що на посаді він півроку, але справи правоохоронців, які закидали активістів світло-шумовими гранатами у Луцьку ще не розслідувались і винних не покарано. Він також зазначив, що розпочато близько сорока кримінальних проваджень за фактами зловживань службовим становищем та корупції.

Наостанок він зазначив, що готовий піти у відставку 15 березня 2015 року, якщо на Волині не буде "реальних змін", які вимагає громадськість і революційні середовища.

Далі мітингарі рушили до головного входу Управління МВС України у Волинській області. Їм не вдалося зустрітися із головним міліціонером області Петром Шпигою, бо його не було на місці. Тому свої вимоги громадяни адресували заступникові Шпиги.

Активіст Павло Данильчук нагадав про те, що досі не покарані багато правоохоронців, які чинили репресії проти майданівців. Йшлось і про тодішнього заступника начальника управління МВС у Волинській області Михайло Руденка, який нині судиться за поновлення на посаді.

Також він зауважив про те, що начальник управління ДАІ області Володимир Кравченя нібито є племінником заступника міністра МВС Арсена Авакова.

Після «відвідин» міліціонерів, представники громадськості, взявши із собою смітники, рушили на вулицю Лесі Українки, де знаходиться Луцький міськрайонний суд Волинської області.

Під стінами суду активісти хотіли поцікавитись у керівництва установи про долю тих суддів, які намагались засудити євромайданівців і виносили однотипні вироки.

До людей ж вийшов голова Луцького міськрайонний суду Волинської області Михайло Квятковський.
, який заявив, що під час Майдану "врятував" луцьких активістів від обшуків.

Він нагадав, що після кривавої акції проти регіоналів більше 10 активістів могли потрапити під обшук правоохоронців. Однак судді відхилили всі клопотання.

За словами очільника районного суду, тодішній прокурор Андрій Парака погрожував Квятковському, що він у суді працювати не буде.

Серед мітингарів були люди, які із натовпу викрикували Квятковському, що кинуть в смітник, якщо той не складе своїх повноважень. Але до цього справа не дійшла і учасники акції рушили на Театральний майдан до пам'ятної дошки Героям Небесної Сотні.

Активісти вшанували пам'ять полеглих майданівців у Києві. Далі пішли до будівлі Волинської облдержадміністрації, щоб поспілкуватись із очільником області Володимиром Гунчиком.

Але при вході у приміщення Волинської ОДА відбулась конфліктна ситуація між учасниками акції.

Представники двох сторін закликали один одного не бути провокаторами і не «безчинствувати», як це робили у свій час «тітушки», а деякі активісти почали розмахувати руками і погрожувати. Міліціонери, які знаходились поряд, втрутились у конфлікт.

Зустрівшись все ж із губернатором, активісти оголосили основні свої вимоги. Люди хотіли, аби Гунчик повідомив київській владі, що волиняни хочуть покарання для винуватців у розстрілах на Майдані. Вимагали, щоб очільник області відповів, чому не впроваджуються реформи, які б покращили життя людей, і чому в адміністрації працюють люди старої системи.

Обурені активісти дорікнули Гунчику, що він не є ініціативним і майже всі питання щодо забезпечення волинських військових на себе взяли волонтери.

Володимир Гунчик сприйняв візит активістів, як намір його принизити і заявив, що із моменту свого призначення головою ОДА він не реагує на такі «провокації».

«Я виконую функції і завдання, які дав мені Президент. У всіх питаннях життя громади ми повинні спільно коригувати свої дії. Я відкритий до громадськості і не ховаюся від людей. Я не можу назвати людину порушником, не маючи на те юридичних підстав. У моєму оточенні немає жодного чиновника, який був у «Партії регіонів» і «заплямованих» злочинами», - мовив Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
продовжують біснуватися...
Відповісти
І правильно роблять!тільки шкода шо толку ніякого!
Відповісти
Стільки молодих, сильних...
І Данильчук. і Шиба...
Можна буть спокійним - Вітчизна у безпеці.
Відповісти
я стала свідко як після мітингу хловці в крмуфляжу з прапорами зі словами "всьо телебачення було, можна іти" ділили гроші!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Без доказів це пустий базар!
Відповісти
провокаторша!!!! не было такого
Відповісти
Хм... Цікаво де там Данильчук? На жодному фото ніби не видно, (не)прихована реклама)))
Волиньпост, такий Волиньпост.

Лучанка, я теж бачив, їм давали гроші і документи на рабів, про клаптики землі вже мовчу. Недобросовісно відпрацьовуєте, якось непрофесійно.
Тролі такі тролі...
Відповісти
На манеже те же.
Відповісти
А що за дурепа в балаклаві? Ніби ж революція і закнічилась
Відповісти
Як? Ви не впізнали незмінного борця інформаційного фронту Волинської області та вічного "реформатора" ВОДТРК Марію Доманську? Ай-ай! Як же так? Не впізнють вже Марійку? Може тому, що робити нічого не вміє лише воду товкти в ступі. Робила б якісь реальні справи може і люди б краще знали і пам'ятали а так нічого особливого - черговий акт дешевого популізму та піару. Прикро, що лучани ще на це ведуться.
Відповісти
То мадама Доманська, яка тільки це і вміє робити і більше нічого!:)
Відповісти
це ж скільки людей в робочі години не мають чим зайнятися!!!!!!
Відповісти
Виключати наявність проплачених не варто, бо, якщо чесно, була група молодих хлопців, котрі мали захищати Гунчика, якщо це робили "за покликом серця", то значить проплачених не було.
Відповісти
" Патріоти" чого бунтуєте, владу поміняли зробили що планували.Хто жирував той ще більше жирує, а хто бідував то ще більше бідує.Всі хочуть до корита щоб нажитись.Нехай кожен на себе дивиться а то ніби вони такі чесні.Простому люди ви "панове" вже надоїли, втихомиртеся вже трохи.
Відповісти
Дайте цим людям граблі і лопати нехай ідуть в парк прибирати, буде більше толку.Це напевно безробітні??? Хватить майданити вже до ручки домайданились, пора працювати.
Відповісти
Надоїли вже ці піар компанії. Чиїсь гріхи простіше побачити ніж свої.Їм кого не постав все буде не так.В міліції теж люди працюють, багато з яких зараз на сході. А цим все крові мало??!!! Хватить робити розруху в державі.
Відповісти
Патріот - це той хто чесно працює і платить податки, береже свою сімю, свою Батьківщину .А це бунтарі, нехай кожен з них дасть відповідь - що він зробив доброго?
Відповісти
Піар, піар, і частина із нього проплачена, душі не бачу, блиску в очах і прагнень щось змінити. Якийсь старий революційний стандарт: балаклави, знамена, промови, амбіції, гроші. І жодної нової людини яка б щось би змінила, чи принаймі сказала, те, що думає насправді про все це і про це брехливе кодло. Сумно, але цей песимізм вселяє небезпідставні надії, що ми змінилися і вже не віримо на словам цим фейковим "революціонерам".
Відповісти
Останні новини
День гніву у Луцьку: громадські активісти вимагали покарати винних у злочинах проти Євромайдану, ФОТО
19 лютий, 2015, 19:33