На Волині встановили меморіальну дошку загиблим на Майдані та Сході. ФОТО

На Волині встановили меморіальну дошку загиблим на Майдані та Сході. ФОТО
Декілька сотень людей на Меморіалі Слави, що у селищі Іваничі прийшли вшанувати пам’ять загиблих Героїв України, які загинули на Майдані та в зоні АТО.

На їх честь була відкрита меморіальна дошка на якій винесені фото на інформація про загиблих під час Революції Гідності та неоголошеної війни на Сході, які були жителями Іваничівського району, і які віддали життя за Україну, - пише БУГ .

В ці дні міста і села нашої країни згадують події річної давнини, вшановують пам’ять загиблих, число яких, на жаль, щодня збільшується, адже не так далеко триває війна.

22 травня 2014 увійде чорним рядком в історію нашого краю – під Волновахою на Донеччині військовослужбовців 51 окремої механізованиї бригади безжально та цинічно розстріляли. Волинських вояків, серед 17 тих, хто загинув, було найбільше – 1о молодих юнаків.

Тих, хто поклав душу й тіло за нашу свободу вшанували хвилиною мовчання, священники провели посвяту дошки та літургію за загиблими.

Організаторами встановлення пам’ятної дошки на честь загиблих земляків у зоні АТО виступили: радник голови райради Бадзюнь Андрій, Казюк Сергій, депутат обласної ради Бик Олександр, голова Іваничівської районної ради Віктор Вілентко.

Своїми думками та спогадами із присутніми поділився боєць 51 бригади Сергій Фіть, якому довелося побувати у полоні.

До громади вийшла також Оленка Остапюк двоюрідна сестра Сергія Байдовського, яка зі словами вдячності й болю згадала про трагічні моменти останнього року історії нашої країни, подякувала всім Героям, які відстоювали незалежність на Майдані та роблять це сьогодні Сході.

“Пам’ятаймо подвиг наших героїв – вони загинули за кожного нас, щоб ми за них дожили, щоб ми за них долюбили, щоб ми за них нашу країну боронили, будьмо гідні подвигу наших героїв. Пам’ятаймо, що герої не вмирають, вони дивляться на нас із небес і ми не маємо права зраджувати їм, ні словами, ні думками, ні діями”, – сказала Олена.

Талановиті школярі декламували перед громадою патріотичні вірші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гарна справа хлопців зі Свободи !!
Відповісти
я бачу у ЗМІ почалась повне ігнорювання Свободівців, та в цілому справ та діяльності депутатів та чиновників зі Свободи. Так як фактично за ініціативи Бадзюнь Андрій, Казюк Сергій, Бик Олександр, Віктор Вілентко, та був присутній перший заступник голови Обл Ради ПИРОЖИК Олександр. я так розумію Волинь псот перейшов у чиїсь "мужні та забезпечені" руки. Слава демократії та незалежному ЗМІ!
Відповісти
Останні новини
На Волині встановили меморіальну дошку загиблим на Майдані та Сході. ФОТО
20 лютий, 2015, 08:30