Війна на Сході спричинила нові злочини на Волині, - Шпига

Війна на Сході спричинила нові злочини на Волині, - Шпига
На Волині ситуація із злочинність стабільна, і навіть нові віяння, які останнім часом з'явились у злочинній діяльності, - під контролем.

У цьому переконує голова УМВС України у Волинській області Петро Шпига в інтерв'ю газеті "Сім'я і дім".

Головний міліціонер області розповів, що змінилось у правоохоронній діяльності через воєнні події на території України.

"З'явились нові злочини, наприклад ухилення від мобілізації. До нас звертається військова прокуратура, військові комісари з приводу того, що фактично на місцях проживання відсутні чоловіки, яким надсилають повістки. Або виїжджають за кордон з метою, як говорять рідні, пошуку роботи, або вигадують будь-які способи, щоб уникнути мобілізації", - зазначив Шпига.

Він повідомив, що наразі відкрите кримінальне провадження і стосовно осіб, які перешкоджали проведенню мобілізації. Наприклад, в Шацькому районі порушено з цього приводу три кримінальні справи.

Крім того, міліціонер повідомив, що правоохоронні органи здійснюють пошук та встановлюють місцезнаходження осіб, які ухилились від мобілізації. Зараз офіційно в розшуку три особи.

"Крім того, є ще близько сімсот осіб, які зникли із місця служби в 51 бригаді, і яких на цей момент ми активно розшукуємо", - зауважив Петро Шпига.

Він розповів також про ще одну проблему "відлуння війни" - незаконне переміщення зброї та вибухівки.

"Ми активно над цим працюємо, зокрема є кримінальне провадження стосовно осіб, які, повернувшись зі Сходу, привезли зі собою зброю відповідно у подальшому намагались її збути", - говорить головний міліціонер Волині.

Та все ж ситуація з цим в регіоні є контрольованою та стабільною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Опачки...!? "...близько сімсот осіб, які зникли із місця служби в 51 бригаді".Кількість вражає.
Відповісти
Повиправляйте помилки в тексті. Таке враження, що говорить не Шпига а Кличко. На рахунок мобілізації та уникненя від неї - ганьба. Тих що уникають страшно направляти в АТО, будуть здавати сєпарам позиції наших ЗСУ.
Відповісти
А для чого опублікувати статтю де навіть не наведено факти, крім того що 700 зникло і бла бла бла.
Що ж це ви за онлайн газета коли навіть функцію " донести справжню і правдиву інформацію, з різною точкою зору" не можете.
Сором, таким українцям, які все ще думають що "аби зробити, щоб було" чи " менше зло краще чим зло" - це нормально.
добра не буде в країні коли навіть змі не можуть нормально і свідомо змінити і будувати думки для громадськості!
вдумайтесь люди, що тільки свідома оцінка реальної ситуації в цілому в КРАЇНІ, а не тільки в АТО!!!
Ви б краще грузили ваших "ДИПУТАТІВ які служать народу" чи відкривали очі всім в ЄВРОПІ чи тій самій РОСІЇ що ви НАЦІЯ яка дійсно готова змітись і щоб майбутнє ваших дітей було кращим чим у вас, а не так як, всі жиди хоча називають себе Українцями!
Злочинність буде завжди, якщо в країні людям краще щось вкрасти і прокормитись хоч якось, чим працювати на роботі і не знати що сказати і як кормити сім*ю.
тому дивіться, і показуйте всім, що навіть наші студенти які все ще проходять СУПЕРВАЖКУ І не ефективну освіту, не зможуть досягнути того рівня життя який ми, українці так хочемо, а вони наше майбутнє.
зміни будуть, не тоді коли ви всі вийдете на майдан чи страйк робите, а коли ви, як народ, зрозумієте, що в кожному населеному пункті, чи навіть навчальному закладі, можна вимагати змін, які врешті решт зроблять нас нацією якою ми будемо не просто гордитись, а яку візьмуть за приклад всі в світі!
Відповісти
знаю такого,що 12го лбтого,як рванув за кордон,тіпа на роботу то повернеться,аж коли се закінчиться.і начхав на сімю.так і озвучив-приїду,коли закінчиться війна.Живе на Чайковського і сам ВДВешник!!!!!!!!!!!
Відповісти
Оставьте в покое уже этот Донбасс,вам мало крови?
Відповісти
то чого ти путіну це не кажеш?
Відповісти