Батьки вбитого майданівця з Волині хочуть правосуддя в Гаазі

Батьки вбитого майданівця з Волині хочуть правосуддя в Гаазі
Батьки Героя «Небесної сотні» Івана Тарасюка хочуть, щоб його вбивць судили в Гаазі.

Іван Тарасюк вирушив на Майдан до Києва 18 лютого. Тоді вже було відомо про перших загиблих на Інститутській, - пише газета «Вісник+К».

«Він мені подзвонив у вівторок увечері, сказав: «Йду на Майдан». Я відповів йому, що йди. Думав, про луцький Майдан говорить. А за кілька годин дзвонить, каже, що вже за Рівним», - розповів тато хлопця Микола Тарасюк.

Батько вмовляв не їхати, бо мав погане передчуття.

За той день, що Іван був на Майдані, хлопець постійно телефонував до батька, розповідав про події.

«У четвер я йшов на роботу і без двадцяти дев’ять зателефонував синові. Раптом він мені каже: «Почалося, я побіг». Я просив його залишитися на 5-10 хвилин. А він мені: «Як я буду хлопцям в очі дивитися?» І відключив телефон», - розповів Микола Тарасюк.

Це була остання розмова батька із сином. Куля снайпера дістала Івана десь о 9:10. У нього не було шансів вижити – вона пробила сонну артерію.

З того часу минув рік. Вбивці ще досі не покарані, їх навіть не знайшли. Батько Івана Тарасюка переконаний, що й не знайдуть. Хоча зараз і відбувається суд на двома беркутівцями, яких звинувачують у вбивстві 39 Героїв «Небесної Сотні», зокрема й Івана Тарасюка.

«По відео можна чітко впізнати тільки одну людину, яка стріляла – це Садовник. Неймовірно, але його суддя відпустила, і він втік! А проти тих двох беркутівців, які зараз на лаві підсудних, доказів мало – вони ж у масках були, і заперечують, що стріляли. Якби не батьки хлопців, то суд у січні і їх би відпустив», – розповів Микола Тарасюк.

Від додав, що куль з Майдану вже немає, беркутівці запевняють, що не стріляли. Батько переконаний, вбивці вже втекли у Крим чи Росію, і їх вже ніхто не знайде.

Тому батьки волинського майданівця Івана Тарсюка хочуть, щоб «справжніх вбивць їхнього сина – Януковича і Захарченка – судили в Гаазі. Щоб весь світ знав, що то за звірі, які наказали у беззбройних людей стріляти!»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
....якщо яник і захарченко вбивці...то хто тоді порох..якщо при ньому не сотня...а десятки тисяч хлопців вже загинули....і вони самі не їхали на схід..їх примусово мобілізували на відміну від тих що поперлись майдан робити...
Відповісти
Останні новини
Батьки вбитого майданівця з Волині хочуть правосуддя в Гаазі
20 лютий, 2015, 13:31