На Волині спотворили прізвище Героя війни. ФОТО

На Волині спотворили прізвище Героя війни. ФОТО
У Ковелі прізвище Героя війни Віктора Подколоднова по-різному перекручують у написах на карті, вуличних табличках та у паспортах.

Віктор Подколоднов - українець, військовий, який загинув у волинському небі 9 липня 1944 року, - пише Kowel.com.ua.

На честь Героя назвали вулицю у Ковелі, що виходить на водосховище, поблизу виховної колонії. Вулиця зазначена в архівному алфавітному списку станом на 1 січня 1976 року, який уклав корінний ковельчанин, інженер Микола Номанчук. Тоді прізвище Подколоднова ніхто не перекручував.

У 2011 році тритисячним тиражем виходить карта Ковеля, що виготовлена Державною службою геодезії, картографії та кадастру спільно з Державним науково-виробничим підприємством «Картографія». Тут вже є вулиця Підколодного.

Деякі мешканці «наслідують» на своїх будинках перекручене прізвище, інші ж перекручують прізвище по-іншому: «Підколоднова», «Подколодного».

З такими помилками можуть бути проблеми під час виборів, коли вулиця, що вказана у паспорті, не збігається з даними у виборчих бюлетенях.

У Ковелі вже не вперше перекручують прізвища людей на вуличних табличках. У середині 90-х років, за часів головування у місті Анатолія Семенюка, виконкомівці одним махом перейменували 70 вулиць. Відтак, з'явилися вулиці Богдана Лепського (Лепкого), Івана Багрянського – (Багряного), Миколи Зерева (Зерова), князя Острожського (Острозького).

За подібні казуси повинен відповідати відділ містобудування та архітектури Ковельського міськвиконкому, - пише видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви серйозно??
Відповісти