У сфері кібербезпеки «злочинець - на два кроки попереду» волинських правоохоронців

 У сфері кібербезпеки «злочинець - на два кроки попереду» волинських правоохоронців
На Волині існує спеціальний підрозділ УМВС з кібербезпеки, який займається розслідуванням випадків шахрайства через Інтернет та руху коштів.

Про це розповів голова УМВС України у Волинській області Петро Шпига в інтерв'ю газеті "Сім'я і дім".

Він зазначив, що зараз більшість шахрайств відбуваються через Інтернет. Правоохоронці щодня реєструють по кілька таких випадків. Це і перерахування грошей за звільнення від відповідальності, афери з банківськими картками, купівля через сайти з передоплатою.

"Довести вину, провести слідство, якісь оперативні заходи гарячими слідами - неможливо, тому що в більшості випадків злочинці перебувають на сході країни, в місцях проведення АТО", - говорить Шпига.

Щодо спецпідрозділу із кібербезпеки, - "служба молода, напрямків - багато". І це стосується не тільки шахрайства через Інтернет. Перелік таких злочинів великий, здебільшого вони пов'язані з рухом коштів.

За словами керівника волинської міліції, багато злочинів вдається виявити, але у волинських правоохоронців не вистачає обладнання та можливості контролювати цю ситуацію.

"У цьому напрямку злочинець іде на два кроки вперед, має значно потужніше обладнання та можливість для того, аби скоювати злочини. До того ж у нас лише п'ять працівників у відділі, які не можуть контролювати весь обсяг і ті потоки, які є в області", - зазначив Петро Шпига.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо у них немає обладнання і нічого не можуть вдіяти, то розпускати їх треба, бо яка від них користь суспільству. Сам став жертвою інтернет магазину, звернувся до міліції нічого зробити не можуть(((((
Відповісти
Останні новини
У сфері кібербезпеки «злочинець - на два кроки попереду» волинських правоохоронців
20 лютий, 2015, 15:52