Лучани жалобною ходою та мітингом вшанували пам'ять Небесної сотні. ФОТО

 Лучани жалобною ходою та мітингом вшанували пам'ять Небесної сотні. ФОТО
Сотні лучан долучилися до жалобної ходи від Театрального майдану Луцька до Меморіалу вічної слави, де знаходиться могила Героя Майдану Василя Мойсея.

Акція відбулася у неділю, 22 лютого.

Розпочалася вона у центрі Луцька де саме тривав благодійний аукціон для збору коштів бійцям АТО. Лучани мали можливість приміряти бронежилет, залізти у бронетехніку та спробувати розібрати автомат. Порядок під час дійства охороняли зокрема бійці Нацгвардії. Також вони демонстрували техніку і зброю.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ЯРАМАРОК

У жалобній ході взяли участь політики, церковники, ліцеїсти та просто небайдужі волиняни. Попереду колони, що рухалася вулицями міста, несли Державний Прапор.

Біля могили Василя Мойсея священики УНЦ КП на чолі з митрополитом Луцький та Волинським Михаїлом відслужили молебень. Волиняни поклали квіти та лампадки біля могили.

У своїй промові голова ОДА Володимир Гунчик відзначив: «Сьогодні вся країна схиляє низько голови перед пам’яттю воїнів Небесної сотні… дуже важливо в цей час, коли на Сході іде кровопролитна війна, коли гинуть наші сини і дочки, коли наші батьки і рідні захищають нашу незалежність, пам’ятати, що перший подвиг зробили саме вони, саме вони поклали свої голови та віддали своє життя за світле майбутнє України».

Брат Василя Мойсея Роман зачитав звернення від учасників мітингу до президента України, уряду та Верховної Ради України. «Найкращим вшанування героїв Небесної сотні було б справедливе покарання всіх винних», - відзначив він.

У зверненні до влади звучать такі вимоги:

«Негайне радикальне очищення судової системи від корумпованих прислужників старого режиму, які продовжують випускати злочинців, дають їм можливість уникнути відповідальності і втекти за межі України»

«Розгортання не просто часткової мобілізації військовозобов’язаних, а справжньої системної мобілізації всіх внутрішніх ресурсів країни для повноцінного оснащення українського війська, починаючи зі статків олігархів, які ведуть бізнес з країною-агресором та приховують свої доходи за різноманітними схемами у офшорах».

«Почати боротьбу із корупцією, запровадивши негайне звільнення із посад, або позбавлення депутатських повноважень осіб, стосовно яких встановлені факти корупції, незалежно від статусу високопосадовців та виборності».

«Невідкладно призначити на посади керівників місцевих державних адміністрацій, органів державної виконавчої влади, правоохоронних структур, Служби безпеки України посадовців із числа осіб, які не замішані в корупційних схемах, без чого ситуація в країні далі залишатиметься некерованою».

«Вважаємо, що такі кроки дають можливість відновити справедливість, покаравши всіх винних у злочинах проти Майдану, суверенітету, територіальної цілісності України, відновити керованість країни. Відновити довіру українців до своєї держави», - підсумував Роман Мойсей.

Наприкінці дійства рідні Василя Мойсея виконали пісню «Йшли селом партизани», а закінчили дійство виконанням Гімну України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вимоги правильні,от тільки хто їх буде виконувати-комсомольсько-олігархічний клан,чи можливо судово-прокурорська корупційна кліка.Тепер у нас дві зарази-зовнішня і на жаль внутрішня.Боротьба буде жорстока,але ми вистоїмо заради наших дітей і внуків.Слава Господу Богу,борцям,які полягли за волю Батьківщини.Борітеся поборите,Вам Бог помагає!
Відповісти
А хіба раніше україна мала одну біду. Зовнішня, зокрема з кацапії, не припинялася, як і внутрішня - провладно-зрадницька. Ворога в кацапів не бачив той, хто дуже вже стелився перед ними. Ці угри ніколи нікого не любили, навіть себе, бо навіть біля себе не можуть порядок навести.
Відповісти
Люди голови поклали ,а заради чого щоб ті ж самі пристосуванці знову в перших рядах стояли. Жах
Відповісти
Люди голови поклали ,а заради чого щоб ті ж самі пристосуванці знову в перших рядах стояли. Жах
Відповісти
помоєму не варто було давати слово гунчику..тому козлу який ненавидить майдан..який ненавидить всіх хто із цим повязаний ! помоєму йому пельку варто заткнути!
Відповісти
все в кращих традиціях ссср гунчик і партійний резерв
Відповісти
при чом там лицеїсти
Відповісти
А фото родини Василя не можна розмістити, тільки кругом голова ОДА в першу чергу?
Відповісти
Зважаючи на ці фото,складаеться враження,що вшановуемо Гунчика?!
Відповісти
придурки, тут масляну святкують, тут і траурна хода.
Може ярмарок варто було перенести в інше місце?
Відповісти