Через беззаконня у «Старому Луцьку» сваряться на прокуратуру

Через беззаконня у «Старому Луцьку» сваряться на прокуратуру
Постійна комісія Волиньради з питань духовності, релігій, освіти, науки, культури та ЗМІ звернеться до прокуратури області, щоб та реагувала на запити депутатів та громадськості щодо беззаконня в заповіднику «Старий Луцьк».

Про це стало відомо 7 червня під час засідання цієї комісії.

Заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Валерій Дмитрук скаржився, що часто прокуратура не реагує на звернення управління щодо певних питань у заповіднику. За його словами, прокуратура просто не дає відповіді і нічого не робить.

Начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради Сергій Годлевський навів конкретний приклад із будинком Голєвих, який споруджується на перетині вулиць Данила Галицького та Кафедральної. За його словами будівництво уже не відповідає проекту, а відповідні служби на це не реагують.

«Чому нема контролю? Оце проблема. Чому так стається - хтось мусить відповідати», – заявив Годлевський.

Він вважає відсутність контролю за законністю забудови заповідника великою проблемою.

Член комісії депутат Валентина Блінова розповіла, що на її запити до прокуратури приходять неповні відповіді. Вона цим не задоволена і хоче, щоб прокуратура сумлінніше виконувала свої обов'язки: відповідала на запити, а також стежила за подіями в заповіднику. Вона пропонувала поскаржитися в Генеральну прокуратуру.

Відтак комісія вирішила направити звернення до обласної прокуратури щодо дотримання законності в заповіднику «Старий Луцьк» та щодо надання відповіді на запити та звернення згідно з чинним законодавством.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через беззаконня у «Старому Луцьку» сваряться на прокуратуру
07 червень, 2012, 14:51