У Ковелі хочуть масово роздати міську землю

У Ковелі хочуть масово роздати міську землю
На порядок денний 68-ї сесії Ковельської міської ради виноситься кілька проектів «земельних» рішень.

Депутати планують дати дозвіл на складання проектів землеустрою щодо відведення 29-ти земельних ділянок для індивідуального будівництва за рахунок земель Ковельської міської ради, - пише Kowel.com.ua.

В основному планують роздати землі, не надані у власність чи користування загальною площею 1,6 гектара землі (16 384 квадратних метрів). Автором проекту рішення виступає депутат від партії «Наша Україна» Роман Ляшук.

Цим проектом рішення (у переліку «земельного» блоку питань – № 27) передбачається надання дозволу даним громадянам на проведення проектно-вишукувальних робіт.

Ще один проект рішення (№ 30), який запропонував депутат від ВО «Батьківщина» Генадій Кіндер – старший брат міського голови Олега Кіндера, має дати дозвіл на складання проектів землеустрою щодо відведення 8-ми земельних ділянок для індивідуального будівництва безоплатно у приватну власність за рахунок земель Ковельської міської ради, не наданих у власність чи користування. Загальна площа становить 7800 квадратних метрів.

Інший депутат від ВО «Батьківщина» Олександр Артишук підготував проект рішення (№ 29 – із того ж таки «земельного» блоку), яким сесія має надати дозвіл ковельчанці Галині Гордіюк на розроблення документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на вулиці Грушевського, 81, яка перебуває в оренді для городництва, загальною площею 1200 кв.м, з метою утворення трьох земельних ділянок.

На сесії також планується затвердити проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надати безоплатно у приватну власність для індивідуального будівництва в межах норм безоплатної приватизації.

Всі ділянки – за рахунок земель Ковельської міської ради, не наданих у власність чи користування, вже мають кадастрові номери. Всього 25 ділянок загальною площею 1,8 гектара землі (18 242 квадратних метра).

Цим же проектом депутат Роман Ляшук хоче, аби сесія затвердила проект землеустрою щодо відведення трьох земельних ділянок та надала в оренду терміном на 49 років для індивідуального будівництва за рахунок земель Ковельської міської ради, не наданих у власність чи користування (ділянки уже мають кадастрові номери).

Є ще подібний проект, тільки терміном на 25 років.

Сесія розпочнеться у четвер, 26 лютого, о 10:00 годині в сесійному залі Ковельської міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ляшук це основний ковельський рєшала по землі. За гроші проведе через сесію любе рішення.
Відповісти