Росія офіційно відмовилась від транзиту газу через Україну

Росія офіційно відмовилась від транзиту газу через Україну
Рада директорів ВАТ "Газпром" схвалила роботу компанії з диверсифікації експортних маршрутів, яка дозволить відмовитися від транзиту газу через Україну.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Газпрому" за підсумками засідання ради директорів компанії, - інформує "Газета.ua".

Згідно з повідомленням, під час засідання відзначили важливість роботи "Газпрому" щодо розширення існуючих та створення нових газотранспортних маршрутів для забезпечення поставок газу на європейські ринки з метою "мінімізації ризиків, пов'язаних з транзитом газу територією третіх країн".

"У стадії реалізації знаходиться проект нового газопроводу потужністю 63 мільярди кубічних метрів з Росії в напрямку Туреччини. Газотранспортна магістраль пройде по дну Чорного моря і виведе на турецько-грецький кордон до 47 мільярдів кубічних метрів газу на рік. Газопровід стане додатковим альтернативним експортним маршрутом, який у поєднанні з високонадійними "Північним потоком", "Блакитним потоком" і газопроводом "Ямал - Європа" повністю забезпечить експорт російського газу в далеке зарубіжжя і дозволить відмовитися від українського транзитного коридору", – наголошується у повідомленні.

На початку грудня "Газпром" відмовився від будівництва газопроводу "Південний потік" по дну Чорного моря у напрямку Болгарії і далі до австрійського Баумгартена.

Натомість було оголошено про плани побудувати газопровід "Турецький потік" з планами поставляти 14 млрд куб. м газу, який зараз йде транзитом через Україну, на турецький ринок, а решту 50 млрд куб. м газу для європейських контрагентів - на грецько-турецький кордон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
обійдемося.Продовжуймо скакати.
Відповісти
Видно,що гній в голові
Відповісти
гній у головоньках наших звверхників.
Відповісти
Останні новини
Росія офіційно відмовилась від транзиту газу через Україну
24 лютий, 2015, 17:31