Волинські правоохоронці штрафуватимуть за продаж первоцвітів

Волинські правоохоронці штрафуватимуть за продаж первоцвітів
На Волині з метою запобігання незаконного придбання чи збуту ранніх квітів організовано проведення операції «Первоцвіт -2015».

Практично всі первоцвіти охороняються або Червоною книгою України, або регіональними Червоними списками, а деякі з них уже знаходяться на межі повного знищення, - повідомляє прес-служба УМВС у Волинській області.

"Серед первоцвітів, що зникають – усі види підсніжників, білоцвітів, сон-трави, диких тюльпанів, шафранів і черемша, або цибуля ведмежа. Масовий збір на продаж рідкісних рослин призводить до послаблення, а інколи – до повного пригнічення насіннєвого поновлення. Це в своєю чергою веде до генетичного виродження", - йдеться у повідомленні.

Збирати та продавати такі рослини суворо заборонено.

"Відповідальність за такі дії передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення. Громадян, які незаконно будуть збирати та реалізовувати первоцвіти, притягуватимуть до відповідальності. За незаконний збір та продаж первоцвітів у громадян конфісковуватимуть незаконно здобуте та накладатимуть штраф, розмір якого визначатимуть суди. Крім того, порушники відшкодовуватимуть збитки, завдані навколишньому природному середовищу за кожну незаконно зрізану рослину", - зазначають правоохоронці.

Вони закликають всіх небайдужих громадян не залишати без уваги жодного факту торгівлі, а також не зривати, не продавати і не купувати перших весняних квітів заради збереження їх краси для майбутніх поколінь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.