Мітинг у Луцьку: «базарники» вимагають продовження оренди землі на 5 років. ФОТО

Мітинг у  Луцьку: «базарники» вимагають продовження оренди землі на 5 років. ФОТО
У Луцьку під стінами міської ради мітингують підприємці з вимогою до депутатів продовжити договір оренди землі ринку «Центральний» на 5 років.

Нагадаємо, що сьогодні, 25 лютого, під час сесії Луцької міської ради депутати розглядатимуть проект рішення щодо відмови Волинській обласній спілці споживчих товариств у поновленні договору оренди двох окремих ділянок землі для обслуговування ринку «Центральний». Якщо депутати підтримають таке рішення, то без роботи може залишитись близько тисячі лучан.

Відомо, що Луцький міський голова Микола Романюк внесе на розгляд сесії проект рішення, який передбачає продовження договору оренди на 1-2 роки. Але мітингарі побоюються, що луцькі депутати не приймуть таке рішення. Окрім того, вони хочуть, аби дали можливість працювати на ринку хоча б ще 5 років.

Заступник міського голови Тарас Яковлев каже, що на сесії депутати розглянуть пропозицію Миколи Романюка, але чи підтримають її - невідомо.

«Я думаю, що депутати скоріше проголосують за продовження договору оренди землі на 2 роки, аніж на 5 років, як цього вимагають люди. Зараз у важкі економічні часи людей не можна позбавляти роботи. Але у майбутньому я не бачу ринку біля Луцького замку», - зазначив Яковлев.

Виконавчий директор асоціації захисту прав малого і середнього бізнесу «Бізнес Волинь» Ігор Дильов зазначив, що люди, які вийшли на мітинг, бояться втратити основний фінансовий дохід. Але він зазначає, що пропозиція відмови продовження оренди є виправданою.

«Керівництво Облспоживспілки умисно «підігріває» людей і поширює чутки, що якийсь олігарх хоче відібрати ці земельні ділянки собі. Міський голова запропонував компромісний варіант. 2 роки підприємці і далі працюватимуть, а тим часом влада шукатиме вирішення цієї проблеми», - зазначив Дильов.

Підприємець Микола, який має декілька торгових кіосків на «Центральному ринку», каже, що він нікуди не переїжджатиме. Він не вважає, що «старий базар» псує вигляд історичної частини міста, але погоджується на реконструкцію ринку.

«Ми готові за свої кошти провести реконструкцію, але влада поки що не хоче йти нам на зустріч. Якщо ринок перенесуть у район ДПЗ, то це в першу чергу буде не зручно покупцям добиратися до нього. Підприємці не матимуть рентабельності і частина із них працюватиме на «Варшавському ринку». Якщо ринок у центрі міста закриють, я просто втрачу бізнес», - резюмував підприємець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 61
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай заберуть звідти той ринок нарешті!!!
Відповісти
Підтримую!!!! Забрати його звідти... позорище центра міста!!!
Відповісти
Вже не першому "танцору" заважає Старий ринок. Вдале розташування, зупинка транспорту, зручне місце де можна встигнути скупитися навіть за обідню перерву. Здавалось би, що ще потрібно. Ні подавай їм "мистецькі крамниці", "співоче поле". Давайте, панове, поклавши руку на серце, згадаємо коли самі в цім крамниці востаннє заходили і що купили. І ці нові, що мрієте збудувати закінчать життя "пивними генделиками" "карабасами, та гральними автоматами. А кому потрібне "Співоче поле" нехай йде в Центральний парк там уже одне є. Тільки бажаючих співати поки нема. Я думаю, що найближчим часом навряд чи й знайдуться. На рахунок туристів то їх на грядку поки що б назбирати не то, що ціле поле. Краще постате їм кілька туалетів, щоб не бігали бідолахи по-нужді за "вежу". А якщо у міської влади чешуться руки, то їх є де почесати у комунальній сфері запущеній "до нельзя". Від "генделиків-магазинів" в очах рябить. Скажіть, в цьому місті є архітектор? І хто ним керує? То не перетворюйте його на райцентр в якому тільки й п’ють пиво в перерві між походами по "мистецьких крамницях". А хто кришує супермаркети – той і бореться з ринком. І робить це руками міської влади, ще й прикривається культурою. Якби дбали про людей, то думали б над європейським облаштуванням ринку а не над його ліквідацією. Поряд запущений парк. Посадіть хоча б тополі на місці тих, що вирізали, (як це при "поляках" робилося) бо ще за якийсь час матимете "Центральне болото" тож ринок і сам в ньому потоне.
Відповісти
Базарники перестаньте писати коменти, щоб переконати, що комусь, окрім вас, ще потрібне це тупе збіговисько перекупників під назвою "центральний ринок"! Геть базар!
Відповісти
Закрий ротяку... Я не базарниця, а купую тут продукти, які мені не по кишені придбати в ваших сраних супермаркетах(((
А ви проїзд на транспорті, який тепер знов подорожчав оплатите мені та іншим бідним покупцям до ГДЗ? Сумніваюся... То ще раз... закрийте мордяки проти тих, хто на тому ринку працює... Дайте людям спокій...
Відповісти
Пані, Ви надто імпульсивно на все це реагуєте. Я теж купую час від часу тут продукти. Але чим відрізняється вартість проїзду до Старого базару і до ДПЗ? Вартість проїзду по Луцьку однакова. Якщо Ви про кількість мршрутних таксі та тролейбусів, що їдуть до Старого ринку... То, якщо його перенесуть,то відповідно і громадського транспорту туди буде їздити більше. Наприклад,ті що їдуть на ДПЗ, будуть їхати через базар. Це все дуже просто! Вам же не потрібно їхати за межі міста. А ротяки закривати, то точно тільки баби базарні вміють, а не підприємці. І чому Ви вирішили, що в нас в Луцьку всі такі багаті, а Ви така бідна-нещасна. Зараз кожен копійки рахує...
Відповісти
Закрити, але виділити місця біля Кромберта.А замість ринку багатоповерхівки.
Відповісти
ти шо Олень? для того і хочуть забрати ринок щоб він не псував вигляд на замок! а якщо поставити богатоповерхівки то вони взагалі закриють замок!
думай що думаєш і пишеш!
Відповісти
Ринок забрати і зробити гарне історико-культурне місце выдпочинку!
А з багатоповерхівками це ви погарячкували! Вони ж закриють замок, там нічого висотного не потрібно, замок повинен бути видним а не закритим всяким непотрібом!!!
Відповісти
Про багатоверхівки це- тролінг.
Відповісти
Ринок перенести за місто! Лучанам він не потрібен в місті!!

Відповісти
А ти за всіх лучан тут не розписуйся... (((
Відповісти
Позакривайте роти. Люди виживають на тому ринку як можуть, вам він в сраці не свербить.
Відповісти
1. якшо я захочу шось купити за оптимальною ціною то і з 40го до кромберга поїду.
2. виживають того шо зажерлися і ціни поставили такі шо їхати наприклад з гпз не вигідно бо тут такі самі ціни.
3. срач в центрі міста, да це гарно і по європеськи. ЗАТО ГРОШІ РІКОЮ ВЛАСНИКАМ.
4. ДО КРОМБЕРГА БУДУТЬ ЇХАТИ ЛЮДИ З НАВКОЛИШНІХ СІЛ, ЦЕ ЗАБЕЗПЕЧИТЬНОРМАЛЬНУ КІЛЬКІСТЬ ТОВАРООБІГУ
5. ПЕРЕНЕСІТЬ ЩЕ ТУДИ АВТОРИНОК І ЛЮДИ БУДУТЬ ЇХАТИ ТУДИ
Відповісти
1 нада буде поїдеш і в Львів але це не привід туди переносити ринок!
2 ти бачив по якійціні валюта? чи думаєш шо вони виготовляють продукцію дома на халву а ціни придумують?
3 срач? базарники готові за сої кошти зробити реконструкцію але їм не дають гарантії що через рік їх виженуть після цього!
4 до старого ринку і без того люди з навколишніх сіл їдуть!
5 Авторинок само собою... але ценша розмова..
Відповісти
Це не ринок, а брудна помийна яма - і це заважає лучанам!! В топку тупих тролів, ринок - за місто!!
Відповісти
Тебе за місто... за 101-й кілометр...
Відповісти
А ти не закривай людям,а то тобі закриють!Тих,хто "виживає",називають просто-баригі.Самі палець в палець не вдарили,"підприємці"засрані.Думали,на людському труді завжди багатіти будуть,нероби чортові?
Відповісти
Ну на тобі багато нажились? Може в золотих лимузинах базарники катаются?
Відповісти
Не подобається-не купуй, тебе ніхто не змушує.
Відповісти
Як не втратити голоси на виборах? Віддати в оренду на 5 років - втратити голоси противників ринку в Старому місті. Не дозволити торгувати - втратити голоси працівників ринку і членів їхніх сімей. - Думав Романюк в прийняв соломонове рішення...
Відповісти
Горгут обдурив і людей з базару і депутатів
Прокурор волинської області кришує базарний бізнес Горгута
Журналісти дайте запити в Генеральну прокуратуру
Відповісти
Був же шикарний план реконструкції. Засвітився він в ПРОСВІТІ.Декілька років тому,але чомусь зник.Такий як зараз він дійсно непотрібен.1000чол.втратить роботу,то хай 200тис.страждає.Хіба це вірно?Я сам на ринку працюю,але готовий ради рідного міста щось змінити.
Відповісти
Згодна з тим фактом, що ринок псує історичну частину міста. Але чому не пристати на пропозицію людей, які готові самі оплатити реконструкцію базару. Просто привести його в нормальний вигляд і залишити людей у спокої. Я впевнена, що проблема з ринком абсолютно не на часі. Коли в країні йде війна - є набагато актуальніші проблеми для вирішення, ніж в такий час позбавляти тисячі людей робочих місць. І я впевнена, що ніхто не буде на те ДПЗ їздити. Вже легше буде таритись у якомусь там Сільпі чи чомусь подібному. Люди втратять все
Відповісти
Хто лишає людей робочих місць. Їм вже давно надали інші. Їм просто ліньки їхати до Кромберга. А Лучани справді, якщо захочуть, будуть їздити туди. Пустити ще декілька маршрутів тудою і все. Це треба робити в такій ситуації. Ми мамо показати, що ми цивілізована країна, яка цінує свою історію і культуру. А не так як совок, понищили сільки культурних пам'яток. Ми маємо показати, що ми високо-духовна і високо-культурна нація, а не як ті, шо гамно виливають з вікна!
Відповісти
Так же воювали і за ринок, де зараз ТЦ Гостинець, і за ринок навпроти обласної лікарні. Ринки зникли, зник бруд і небезпека, бо люди ходили по дорогах. Ви чули, щоб після цього хтось з підприємців помер голодною смертю??
Відповісти
У який нормальний вигляд ці базарники ринок приведуть?? Як була місцина схожа з стоянкою монголо-татарського іга так і лишать, хіба кілька яток нових присобачать. Геть!
Відповісти
колись і на варшавку було далеко їздити,вже забули
Відповісти
Чого ви так боітеся ринку на "ДПЗ",на"варшавку" з "ДПЗ" іздять в нічого,а історичний центр міста треба привести в порядок і на кінець почати заробляти на туризмі,тут і нові робочі місця,ніхто не говорить про закриття ринку-тільки перенести в іншу частину міста,до чого тут втрата робочих місць,люди схаменіться і не робіть паніки на пкстому місці!
Відповісти
То почни з того окультурнення, шо постав хоч один "сральник" в центрі міста, а то бідні туристи свою нужду будуть бігти в парк справляти(((
Відповісти
реконструкцію терміново! торгові центри витіснять ринки, тому що, в те болото,в ті металеві залізяки ніхто не хоче йти! горгута -на пенсію
Відповісти
Я розумію, що люди там заробляють гроші, але не в одному нормальному цивілізованому місті в Європі такого немає. Це ж позорисько. Зробити нормальний історико-культурний куточок. Скверик з лавочками просто. Туристи будуть їхати із задоволенням дивитися на наш замок. Він входить в 7 чудес України, а біля базар, дійсно в болоті і смітті. Базар має бути за містом. Влада, будь ласка, почуйте. Заберіть те позорисько !!!
Відповісти
Заберіть позорисько! Замість базарників за Вас проголосує купа думаючих лучан
Відповісти
А думати на пустий шлунок багато лучан буде?
Відповісти
Ну ти спочатку попади в ту Європу... Рівняєтеся не зна на що... Зарплати їхні порівняйте з нашими... та пенсії європейських пенсіонерів порівняйте з пенсіями наших пенсіонерів... І не ще рівняєтеся до Європи((( А перед бабцями та дідусями з тремтячими руками, які рахують кожну копійчину, які на тому ринку намагаються купити щось їстівне дешевше вам не соромно?
Відповісти
Волиняночка, моя люба. Таким як Ти, точно в Європі не місце. Мені вже аж перехотілося на Ви називати Васю. Посилати всіх на право і на ліво і закривати всім рот, при цьому прикриваючись бідними пенсіонерами... Не соромно? Потрібно трішки бути толерантнішою. Я до Європи маю відношення, і повірте знаю як там живуть і хто скільки отримує. Я й не хочу жити в ЄС, хоч маю таку змогу, бо Україна - це моя рідна країна. Говорити про те, як хто зараз живе не треба, бо всі все добре ітак знають. На базарі дешевше тільки деяка категорія продуктів, точніше, вона корисніша, бо домашня. Все інше дорожче, як в супермаркеті. Потрібно забрати базар. Але можна лишити гарно оформлений павільйон, щоб зберігалася концепція міста. Щось типу ярмарку. Але там мають бути нормальні умови санітарні, температурні і т.д. Зробити там нормальні сан-вузли. Ще взимку ти знаєш, що купуєш свіже. А літом ті бабульки стоять на сонці, не завжди впевнений, що молоко ще не підкисло. Чи на м'ясі сидять мухи. Це не нормально. Я це хочу змінити. Хай буде там базар, але цивілізований. А барахолку і все інше треба звідти забрати. Одяг там не якісний. Краще купити на секонді на вагу. А той секонд дорожчий вже став, як нові речі на розпродажах в Портсіті (де продається польський новий якісний одяг).
Відповісти
виперти з відти чурбанів, оптовиків, гуманітарку. Зробити його розмірів як при совєтах і все стане в нормі.
Про перенесення кричать не патріоти-історики, а ті хто має землю під новим ринком.
Відповісти
Отак і буде завжди смітник в центрі міста... щей під стінами замку
Відповісти
А Ви дивилися, що робиться по інший бік замку?
Ото ж бо.
Раджу подивитись, - ще той сральник.
Відповісти
Та у вас смітники і так по всьому місту... Щоб вам не облагородили, ви все посерите... А на ринок людям зручно за продуктами добиратися, а на "Варшавку" та ГДЗ народу важко добиратися з центру, особливо, коли проїзд подорожчав. Ви про бідних покупців не подумали? Бовдури...
Відповісти
Та ті базари вже заганюють ціни вищі як в супермаркетах. З центру звідки, більшість бідних, то старі. А старенькі все одно їдуть тролейбусом, скільки вони можуть пройти. Там запустять тролейбус і все. Це не проблема. Я взагалі не розумію, як біля ЗАМКУ, якому вже купа-купезних років, може бути БАЗАР !!!!!!!! Люди, схаменіться. Це старе місто !!! Якшо Вам так важко добиратися, то може взагалі біля ЦУМу його зробити !!! В Європі навіть будівлі не будують сучасні в Старому місті, щоб не псувати загальний вигляд. А тут і не загальний,тут просто перед Замком. Черезте і туристи донас не їдуть,бо тут срач. Якщозробити концепцію,проводитибільше фестивалів, люди будуть їхати. В Кам'янці слава Богу, таких проблем немає.
Відповісти
М-да... Це, мабудь, думка людини, яка на тому ринку ніколи не закупляла продукти... а звикла їздити в сусідню "булошну" на таксі :)))
Відповісти
Яке ж ти хамло і тикало!!! Просто треба бути нормальною людиною і не заглядати кожному в рот. В мене немає машини, в мене маленька дитина і працює один чоловік. Я не відношуся до категорії людей, які гребуть в магазинах все підряд, не дивлячись на ціни. Не завжди вистачає грошей, щоб купити дитині щось смачненьке, але я хочу жити в нормальному місті. Я купую продукти і на старому теж, але в Луцьку є ще базарчики, на яких можна купити теж дешевші домашні продукти. Біля мене Північний, наприклад. В супермаркеті, на кшталт Пакко ціни менші на продукти, як на базарі. Це стосується одинакових товарів, що можна зустріти і в магазині, і на базарі. До того ж в неділю, для власників карток, там гуртові ціни.

Можливо Ти далі базару ніде не була, бо думаєш по старчески, що на базарі дешевше. На базарі давно вже не так дешево, як було раніше. Звісно, якщо взяти Сільпо чи Там Там, то там дорого. Але можна не полінуватися, а послідкувати за акціями. І купити продукти в рази дешевше, як знову ж таки на базарі. Це стосується речей, які довго не псуються. Мені не треба спеціально їхати і витрачати гроші на проїзд, я просто в темі акцій. Знаходжусь біля магазина, зайшла й купила дешево, те що мені вдома не вистачає.

Та щос сперечатися з людиною, яка тикає незнайомій людині, шо вона там якась мажорна. А сама ж ще робить з себе бідоття. В нас зараз всі бідні. І всі викручуються як можуть. Але слава Богу не всі такі хами, як ТИ, Волиняночка. Треба піднімати свою дупу і шось робити і для себе, і для інших. А не хамити всім підряд і прикриватися бідними бабцями і дідусями, які вже нічого не змінять
Відповісти
Людям часто зручніше потреби природні справляти полсеред вулиці. Це ж не привід дозволяти робити це, чи не так?
Відповісти
Заберіть базар, не ганьбіть Луцьк!
Відповісти
Навiть в центрi Киева iснуе продуктовий Бесарабський Ринок.
1. Непродуктову частину ринку (клiтка пiд парком) - лiквiдувати (перенести на Пiвденний).
2. Продуктову - розширити (за рахунок непродуктовоi частини пiд замком) i облагородити.
Відповісти
Навiть розширена продуктова частина ринку не займе багато мiсця.
Тому пiд замком буде можливiсть облаштувати хоч Спiвоче Поле, хоч архiтектурне облаштування.
А злiва на мiсцi клiтки можна зробити платну парковку для туристiв.
Відповісти
О... знайоме слово ПАРКОВКА... то може через неї увесь сир-бор? Комусь заманулося лишню парковку, щоб гроші гребти поставити за мість ринку... А на парковці... бруд мазуту буде...мало нам загазованості в історичному куточку міста...
Ги-ги-ги(((
Відповісти
Які тут спори можуть бути? Знести під нуль те сміттєзвалище
Відповісти
вот вам барыги и майдан :)))
Відповісти
Базар був тут ще за стародавніх часів і тут добремісце і базару і для людей. А те, що треба просто прибирати і дивитись за порядком це мабуть так. Переносити в інший кінець міста це буде накладно жителям міста і я не думаю, що буде чистіше в іншому місці, це все залежить від нас лучан
Відповісти
Повністю підтримую !
А ще рекомендую переглянути цю статтю
http://www.litopys.com.ua/encyclopedia/organ-zats-ya-derzhavnogo-mekhan-zmu/nov-poselensk-strukturi-m-sto-zamok/
...Молода східнослов'янська знать розпочала будівництво для себе замків — фортець, котрі порівняно швидко ставали дитинцями ранньофеодальних міст. Під їх стінами відбувалась концентрація ремесла і торгівлі...
Так что... панове... фігово ви вчилися у школах і Вишах... Про історію замків та розвиток торгівлі під ними ви не в курсах... Соромно...
Відповісти
ОБЛСПОЖИВСПІЛКА! Що це нині за структура? Збіговисько ледарів, які обкрадають базарників. Так про що базар?
Відповісти
Панове! Хто хоче купувати в супермаркеті дешевше - реєструйтесь на сайті gotoshop і будете мати розсилку про всі акції супермаркетів вашого міста!
Відповісти
Пропоную перенести Луцький замок на ЛПЗ.
Відповісти
Облспоживспілка це дійсно ледарі!!!визвати програму"дістало"і нехай проведуть журналістське розслідування!то у вас шановні підприємці волосся посивіє як побачите куди ідуть вами ж зароблені гроші!!
Відповісти
ці нероби тільки шугають торгашів , а самі наживаються. Дати рахунок підприємцям аби напряму платили місту - ОТ І БЮДЖЕТ доповниться.
Відповісти
Перенести ринок із ценру міста необхідно. Цей ринок, як і кожен, то галас, сморід, пилюка, затори, ну просто базар.Для незаможних людей магазини-маркети дешевші, за акцією можна купити безліч необхідних товарів.
Відповісти
кришує горгута. Ну ще бютовці- саме прожажне що є .
Відповісти
В Ковелі те саме - кожен контролер на ринку-директор,совається по території ринку з купою грошей в руці...Обходять свої міні володіння...А далі...
Відповісти
Мерою духовного роста человека является его смирение. Чем выше духом человек, тем он смиреннее. И наоборот, чем смиреннее, тем выше. Не правила, не поклоны, не посты, не чтение Слова Божия, а смирение приближает человека к Богу. Без смирения все, даже величайшие, подвиги не только не полезны, но могут и вовсе погубить человека. А в наше время можно видеть, что чуть-чуть человек побольше помолился, почитывает Псалтирь, держит пост – и уже мнит себя выше других, осуждает ближних, начинает учить, когда не просят и проч. и этим показывает свою духовную пустоту и удаление от Господа на страну далече. Бойся высокого мнения о себе.
Відповісти
Останні новини
Мітинг у Луцьку: «базарники» вимагають продовження оренди землі на 5 років. ФОТО
25 лютий, 2015, 11:28