На Волині більшість хлібопекарень приховують податки?

На Волині більшість хлібопекарень приховують податки?
На Волині працює близько 40 підприємств хлібопекарської галузі, які забезпечують магазини різними сортами хліба та широким асортиментом випічки.

Проте понад 80% всіх «хлібних» податків фактично платить чотири підприємства («Теремно хліб», Нововолинський, Ковельський і Володимир-Волинський хлібозаводи). Решта підприємств минулого року разом сплатили лише 7 мільйонів гривень податку.

Про це йдеться у дописі журналіста Антона Бугайчука «Коли почнемо їсти чесний хліб? або Хто «кришує» хлібний ринок?», - розміщеному в авторській колонці на ВолиньPost.

Автор задає запитання: чому асортимент хліба на полицях торгових закладів не відповідає цифрам, які підприємства декларують у податкових звітах? А також цікавиться темою офіційного працевлаштування працівників на цих підприємствах. «Є хлібопекарні, за якими числиться три працівники, п’ять, шість… Виходить, що там хліб пече директор, а бухгалтер його місить…», – припускає автор.

«Як на мене, наївно думати, що контрольні органи «закривають очі» на нелогічні цифри через бажання «втримати» ціну на хліб, – аналізує журналіст. – Швидше всього, «мінімізація» та приховування працівників ніяк не пов’язані із цим бажанням. Це ж сталося не сьогодні, так ці підприємства працювали роками...».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виталік, не подобається - вали у вантажники.
Відповісти
Ппишіть не про податки і асортимент,а чи буде хліб на полицях і його вартість.
Відповісти
кічкарівку труханіть
Відповісти
Як зважити на те що Теремно практично монополіст, і по вді буханки хліба не привезуть в магазин (тільки ящиками), то відповідно і платять більше податків. а з нинішнім ростом цін, більшість маленьких пекарнь і без сплати податків повимирають.
Відповісти
В'ячеслав Алфьоров "занервував" :)
Хоча навряд, в нього все схвачено. Не платив, не платить і не буде платити.
Відповісти