Сергій Мартиняк сьогодні в Брюсселі

Сергій Мартиняк сьогодні в Брюсселі
Там, у складі української делегації, він бере участь у першому засіданні Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС.

Парламентський комітет асоціації є однією із трьох інституцій, які започатковані для реалізації Угоди про асоціацію, а його створення передбачено ст. 467 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Участь у засіданні візьмуть представники іноземних держав, а саме парламентарі з Хорватії, Угорщини, Литви, Польщі, Румунії, Швеції, Бельгії, ФРН, Естонії, Австрії, Чехії та Нідерландів, адже парламентський комітет асоціації складається на 50 відсотків з українських парламентарів, а на 50 - з парламентарів ЄС.

Під час засідання передбачено обговорити ситуацію в Україні, а також впровадження у державі реформ в контексті реалізації Угоди про асоціацію. За результатами заходу, планується ухвалити Заключну Заяву та Рекомендації, які передадуть до Ради асоціації Україна - ЄС. Документ містить пункти, які є важливими для врегулювання конфлікту на сході країни, а також реформування держави, її наближення до європейських стандартів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію