У Луцьку даватимуть землю бійцям, що отримали інвалідність, та сім’ям загиблих

У Луцьку даватимуть землю бійцям, що отримали інвалідність, та сім’ям загиблих
Депутати Луцької міської ради прийняли рішення, згідно з яким у місті першочергово будуть давати земельні ділянки сім`ям луцьких учасників АТО, які загинули під час проведення АТО, а також бійцям з Луцька, які внаслідок участі у бойових діях на Сході отримали інвалідність 1-ої групи.

Таке рішення прийняли під час сесії ради у середу, 25 лютого.

Нагадаємо, наразі близько 1500 лучан беруть участь в АТО, кожен із них претендує на земельну ділянку. Щоб забезпечити всіх, треба 250 гектарів землі відповідного цільового призначення, яких у Луцьку та багатьох прилеглих селах немає.

Один із ініціаторів рішення Сергій Григоренко під час сесії відзначив, що лише виділення таким категоріям учасників АТО дозволить хоча б частково реалізувати їх право на земельні ділянки.

Він нагадав, що попереднє керівництво Держземагентства ініціювало виділення землі, але не придумало, як його реально втілити.

Григоренко пояснив, що обмеження виділення землі сім’ям загиблих та інвалідам дозволить його реально виконати, а не «прокукурікати», намагаючись знайти 250 гектарів.

Також секретар міськради зазначив, що прес-служба ВО «Свобода» його «облила брудом» через такий проект рішення.

Проте депутат Юрій Вега відзначив, що визначати тільки ці дві групи людей неправильно, натомість їх потрібно просто зробити пріоритетними.

Депутат Андрій Осіпов відзначив, що попередній проект рішення від ВО «Свобода» «говорить про те саме», натомість його не підтримали саме тому, що цей проект рішення подали свободівців. Попри це він підтримав проект Григоренка і Ткачука.

Заступник міського голови Лариса Соколовська розповіла, що для ефективного надання ділянок потрібно провести інвентаризацію землі у Луцьку, а це досить складний та тривалий процес.

Секретар міськради Сергій Григоренко запропонував дати вказівку підрозділам міськради до 30 травня 2015 року провести таку інвентаризацію. Його пропозицію підтримали.

Депутат Павло Данильчук запропонував, щоб Луцька міська рада звернулася до прилеглих до міста сільських рад щодо допомоги із забезпеченням бійців. Цю правку до проекту теж підтримали.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що влада міста на даний час працює із Луцькою РДА щодо виділення 100 ділянок на ці потреби в районі.

У підсумку за рішення проголосував 41 депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Є депутати інваліди моральні, інваліди на голову. Вони уже хапнули на підставних осіб зем.ділянки.
Ростуть як гриб - сучасні урки.
Відповісти
"Депутати Луцької міської ради прийняли рішення, згідно з яким у місті першочергово будуть давати земельні ділянки сім`ям луцьких учасників АТО, які загинули під час проведення АТО, а також бійцям з Луцька, які внаслідок участі у бойових діях на Сході отримали інвалідність 1-ої групи" - це брехня!!! Ось як запиасно в рішенні: "2. Рекомендувати постійній комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру, управлінню земельних ресурсів Луцької міської ради, управлінню містобудування та архітектури Луцької міської ради при розгляді звернень громадян щодо виділення вільних земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків та господарських будівель і споруд та при підготовці на розгляд сесій міської ради відповідних проектів рішень в першу чергу надавати перевагу членам сімей луцьких військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході України, а також військовослужбовцям з міста Луцька, які внаслідок участі у бойових діях в східних регіонах нашої держави отримали інвалідність 1-ої групи." Акцентую увагу - РЕКОМЕНДУВАТИ!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку даватимуть землю бійцям, що отримали інвалідність, та сім’ям загиблих
25 лютий, 2015, 17:21