Відомо, як уряд покращуватиме гривню

Відомо, як уряд покращуватиме гривню
Те, що відбувається на валютному ринку – це наслідок спекуляцій і емоцій: уряд запровадив заходи, які мають покращити ситуацію.

Про це на брифінгу заявила міністр фінансів України Наталія Яресько, - передає кореспондент Еспресо.TV.

"Немає підстав для такого занепокоєння. Задля того, аби стабілізувати ситуацію на валютному ринку з боку уряду запровадили тимчасові заходи, які мають на меті стабілізацію платіжного балансу", - заявила вона.

За словами Яресько, йдеться перш за все про запровадження спеціального імпортного збору 5-10%, крім критичних імпортів. Цей крок зможе допомогти нам зменшити тиск на курс гривні з боку платіжного балансу і тим самим покращити ситуацію на валютному ринку".

"Хочу звернути увагу, що не має бути ніякого збільшення цін на ліки, бензин, збір не буде розповсюджуватися на критичний імпорт. На медичні прилади, енергоресурси, газ та інші товари, надважливі для української економіки. Тому немає жодних причин для хвилювання з цього приводу", - додала Яресько.

"Так само хочу вкотре наголосити що запровадження будь-яких націоналізацій або іншого втручання в депозити населення – не передбачається, не планується і не буде проводитись. Окрім того, хочу повідомити, що уряд і Нацбанк спільно будемо тісно співпрацювати, щоб боротися з тими, хто займається спекуляціями, контрабандою та махінаціями і тим самим підсилюють емоційну складову в роботі нашого валютного ринку. Посилюють психологічний тиск на гривню. Зокрема будемо проводити суворий контроль над поверненням валютної виручки вітчизняними експортерами", - зазначила міністр.

Також вона підкреслила, що "минулого тижня уряд подав на розгляд парламенту кілька законопроектів".

"Ми провели кілька переговорів і проведемо ще з усіма фракціями щодо роз'яснення важливості цих законопроектів для стабілізації економіки. Прийняття цього пакету законів є попередньою умовою для того, щоб уже 11 березня рада директорів МВФ прийняла позитивне рішення для надання Україні валютного кредиту в рамках механізму розширеного фінансування", - заявила Яресько.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може хтось мені пояснить, чому я через чужі переживання/паніку/спекуляції повинна втрачати 3/4 свого доходу та заощаджень, які були зароблені задовго до паніки? Та й про які емоції взагалі йде мова? Хіба це люди роблять заявки ма міжбанку? Можливо проблема не так у злодіях-чиновниках, як у фінансовій та економічній системах в цілому, які допускають подібні ексцеси?
Ну повернуть курс на 21...нехай навіть на 8 - а хто поверне українцям втрачене на цих флуктуаціях?
Воістину, щоб зробити людину щасливою, треба відібрати у неї усе, а потім віддати хоча б половину. Рабство в мозку кісток.
Відповісти