Площу заповідника «Старий Луцьк» хочуть зменшити

Площу заповідника «Старий Луцьк» хочуть зменшити
Площу території заповідника «Старий Луцьк» хочуть зменшити з 41 гектара до розмірів земельних ділянок під пам'ятками, а також пропонують створити при заповіднику наглядову раду за дотриманням законності рішень щодо діяльності заповідника.

Про це йшлося 7 червня на засідання постійної депутатської комісії з питань культури, релігій, освіти, науки, ЗМІ.

Як зазначив головний спеціаліст управління містобудування та архітектури з питань реставрації та реконструкції історичної забудови Петро Троневич, до зменшення території заповідника спонукає закон.

Він повідомив, що цього вимагає стаття 33 Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Він запевнив, що таке зменшення заповідної території не призведе до послаблення охорони. Мовляв, є закони, які оберігатимуть заповідник у комплексі, а не тільки окремі пам'ятки.

Це заперечив депутат обласної ради Анатолій Вітів. Він вважає, що рішення про зменшення площі треба приймати виключно із залученням широкого громадського обговорення.

Ще одним вагомим пунктом рішення стала пропозицію створити наглядову раду при заповіднику. До її складу будуть входити представники громадських організацій та фахівці. Передбачається, що наглядова рада буде слідкувати за законністю прийнятих рішень у житті та діяльності заповідника.

Комісія рекомендувала обласній раді зменшити площу заповідника до суми розмірів ділянок під пам'ятками, розмежувати територію заповідника на землі історико-культурного призначення, житлової та громадської забудови, а також створити наглядову раду при заповіднику.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Геніально! А як довго виношувалось таке рішення і чия це ініціатива? Тепер землю можна буде дерибанити просто, як два пальці запісяти. Якби ще Троневич зі своїми хижацькими манерами доповів, який закон "спонукає" до цього і як це все "оформити", якщо власник заповідника - держава (Мінкультури) і на кожен аршин землі треба їх рішення і письмовий дозвіл?
Відповісти
В законі України "Про охорону культурної спадщини" 14 статей
Відповісти
Останні новини
Площу заповідника «Старий Луцьк» хочуть зменшити
07 червень, 2012, 17:29