Волинські сапери готуються на передову

Волинські сапери готуються на передову
Яворівський полігон завершує навчання військовозобов’язаних, які у січні були мобілізовані або прийшли служити добровольцями.

Упродовж 20 останніх днів бійці з усіх областей України проходили вишкіл у Львівській області. Серед тисяч захисників чимало й волинян, - пише «Волинська газета».

На підсумкових навчаннях, які відбувалися 24 лютого, військове командування разом із журналістами оцінювали те, що встигли наші захисники вивчити й застосувати на практиці.

Зокрема, свої здібності продемонстрували інженери-сапери. Їх учили не тільки знешкоджувати, а й насамперед вчасно виявляти вибухобезпечні предмети. Тим паче, ті можуть бути замасковані під кору дерева, пластикову пляшку чи й навіть дитячі іграшку.

Житель Маневицького р-ну Олексій Ярмолюк сказав, що у 80% бійці підриваються на осколочній міні, яка закопується в землю.

«Коли вона спрацьовує, то вискакує із землі на дев’ять метрів і має радіус ураження – 25 метрів. Тому наловчитися виявляти цей смертоносний предмет – украй важливо не лише для саперів, а й для всіх бійців», - зазначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.