У Ківерцях – катастрофічна нестача дитсадків

У Ківерцях – катастрофічна нестача дитсадків
Ківерчани скаржаться, що у три садочки, які залишилися у місті, дитину влаштувати неможливо, адже ті «тріщать по швах» від переповнення.

Про це йдеться у публікації Вісника + К за 7 червня.

Жінки розповідають, що раніше можна було записатися на чергу у дитсадок відразу після народження дитини, а тепер дозволяють ставати у чергу, тільки коли малюку виповниться півтора року.

«Моєму сину якраз півтора минуло, – розповідає ківерчанка Віта. – Наступного дня я вже побігла в садочок. І що ви думаєте – опинилася якась там 103-я в черзі».

Тим часом завідувач Ківерцівського ДНЗ №1 Людмила Семенюк розповідає, що їхній садок був відкритий ще в 40-х роках минулого століття. Розрахований він на 48 місць, а виховується тут 104 дитини. Ще 125 записано у черзі на цьогорічний прийом.

Завідувач навчального закладу комбінованого типу «Ясла-садочок №2» Марія Кальчук теж стверджує, що такої кількості дітей три наявні садки розмістити не можуть.

«Цього року в ясельну групу ми будемо набирати дітей 2010 року народження. Ліміт – до 22 малюків. Хоч на черзі маємо 106 дворічок. А загалом до нас записано 255 дітей 2007-2010 років народження. Колись цей садочок був набагато більший, мали два двоповерхових приміщення. У важкі часи одне з них продали за смішну суму – приблизно 70 тисяч гривень. Що вже попередня завідуюча виїздила, скільки скарг і заяв про повернення понаписувала, до самого Києва дійшла, але документи у бізнесмена, якому продали, були в порядку, і вона нічого не добилася», – стверджує Марія Кальчук.

Мер Ківерців Володимир Жгутов розводить руками і каже, що вище голови не стрибнеш, якщо бюджет міста 5 мільйонів, а будівництво садочка вартує 3 мільйони гривень.

«Поки що єдиним виходом із ситуації ми бачимо повернення відомчого садочка у користування за призначенням (його у свій час передали трьом структурам). Буквально у кінці квітня це питання обговорювалося на рівні голови адміністрації», – каже Жгутов.

За його словами, якщо садок повернути у міську комунальну власність, місто матиме додатково ще шість груп – а це, як мінімум, 120 місць.

«Також із порядку денного не знято такий варіант, як перебудова під дошкільний заклад адмінприміщення колишнього Волиньоблагролісу. Але це важка бюрократична справа, адже ще й досі йде процес ліквідації всієї структури», – розповів мер.
Існує і проект добудови садочка №1 на майже 100 додаткових місць. Проте він припадає пилом у шухляді міського голови ще з 2008 року. Адже щорічні намагання потрапити у державну програму розбудови дошкільних закладів втішних результатів не принесли.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дійсно, я пам'ятаю величезний садочок " Білочка" з чудовим оснащенням в середині, а також з прекрасним персоналом, що там працював. Тепер він здається в оренду, куди дівся весь інвентар який там був? якби цей садок працював сьогодні то проблеми б не було!
Відповісти
Ківерець а не Ківерців
Відповісти
Машко, перегляньте правопис. Правильно таки Ківерців(відмінювання топонімів у множині). Тим паче, Ви так нетерпеливо боретеся за правильну мову та мовлення, що мені на душі повеселішало)))
Відповісти
Останні новини
У Ківерцях – катастрофічна нестача дитсадків
07 червень, 2012, 17:43