У Луцьку презентували сайт для пасажирів

У Луцьку презентували сайт для пасажирів
У Луцьку презентували сайт, який дозволяє в онлайн-режимі вибрати найоптимальніший маршрут руху на обраному користувачем напрямі.

Презентація відбулася 7 червня у сесійному залі Луцької міської ради.

Як розповів керівник проекту Назар Зелінка, система Easyway працює у десятьох містах: Києві, Харкові, Донецьку, Львові, Дніпропетровську, Тернополі, Вінниці, Запоріжжі, Євпаторії та відтепер у Луцьку.

До кінця року розробники планують запустити подібні систему у всіх обласних центрах. Крім того, в плані розробити додатковий модуль, який би дозволяв бачити знаки «рух» чи «під’їзд заборонено».

На сайті eway.in.ua, вибравши місто «Луцьк», користувач зможе курсором позначити на карті початкову і кінцеву точку маршруту. Також пропонується обрати додаткові параметри: вид транспорту (маршрутка, автомобіль, тролейбус), ціну і швидкість проїзду, наявність пересадок. Система підбирає найліпший маршрут, показує ціну проїзду, орієнтовний час та відстань.

«Звичайно, обираючи час, треба враховувати, що система не може знати кількість заторів на дорозі, завантаженість траси. Встановлений час є середнім», - коментує Зелінка.

У планах розробників додати ще й графік руху тролейбусів і маршруток. Незабаром віджет ресурсу з’явиться і на сайті Луцької міської ради. Ресурс працює трьома мовами: українською, російською та англійською. Існує також мобільна версія система, однак користування нею є платне – 99 центів.

Зі слів заступника луцького міського голови Василя Байцима, є резон додати до системи систему Mac, яка дозволяє бачити динамічне переміщення громадського транспорту, який обладнаний системою GPS. Таким чином користувачі зможуть ще й дивитися, де саме рухається маршрутка.

Фінансування проекту на себе повністю взяв розробник проекту. Вони ж вноситимуть оперативно дані про зміну руху автобусів чи їх графік, а також чекають відгуків і пропозицій лучан щодо вдосконалення системи, наявність помилок і незручностей в користуванні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подуріли вже з тими маршрутками. Нафіг воно мені потрібно, невже нагальніших проблем не має в місті?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку презентували сайт для пасажирів
07 червень, 2012, 17:11
Рабану шукають заміну?
07 червень, 2012, 16:20