У Луцьку показали «Сучасних Ромео та Джульєту на Майдані»

У Луцьку показали «Сучасних Ромео та Джульєту на Майдані»
У Палаці учнівської молоді Луцька відбулася прем’єра музичної драми «Сучасні Ромео та Джульєта на Майдані», присвяченої річниці трагічних подій у Києві.

Вистава відбулася 25 лютого, - повідомляють організатори.

Автор сценарію - керівник гуртка «Юний журналіст» Олена Патола, режисер – керівник гуртка «Організатори дозвілля» Вікторія Гонтар.

У музичній драмі було задіяно багато колективів закладу.

За сюжетом, двоє підлітків – Рома та Юля, які займалися на Майдані волонтерством, покохали одне одного. Брат Юлі Антон є солдатом внутрішніх військ, які стоять супроти мітингувальників. Антон хоче перейти на бік народу, проте дії «Беркуту» та залякування начальства не дозволяють йому це зробити. Рома та Юля походять з ментально різних родин: Рома – із націоналістичної сім’ї українських інтелігентів, Юля – з сім’ї поміркованих робочих людей. Одразу після завершення Майдану показують події, які відбуваються уже зараз – війну на Сході України, куди за сюжетом їде мобілізований брат Юлі.

«Таким поворотом сюжету ми хотіли показати єдність народу, а також те, що люди, які під час Майдану опинилися по різні боки барикад, зараз спільно захищають Вітчизну на Сході. Окрім того, хотілося, уникаючи політичних мотивів, показати тему світлої юнацької любові на тлі великої національної трагедії. Сподіваюся, нам це вдалося», - зазначила Олена Патола.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.