Гунчик закликав волинян створювати добровільні об'єднання громад

Гунчик закликав волинян створювати добровільні об'єднання громад
Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик переконаний, що добровільні об'єднання сільських і селищних громад, які ініціює український уряд, допоможуть у наповненні та збільшенні місцевих бюджетів.

Про це очільник області заявив під час розгляду окремих питань формування бюджетів усіх рівнів 26 лютого.

5 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про добровільні об’єднання територіальних громад», який зараз знаходиться на підписі у Президента України.

Директор департаменту фінансів Волинської облдержадміністрації Ігор Никитюк зазначив, що у нинішніх умовах ресурси сільських та селищних бюджетів громад базового рівня на реалізацію власних повноважень складають в області не більше 50 мільйонів гривень. У разі проведення об'єднань громад такі б ресурси складали б 170 мільйонів гривень.

«В Україні існує «Фонд розвитку громад», який був створений для фінансової підтримки об'єднаних громад. Це дасть змогу районним радам не закривати «дірки» у бюджетах сільських та селищних рад. Процес добровільного об'єднання громад відбувається впродовж 5 місяців», - мовив Никитюк.

Також Законом України «Про добровільні об’єднання територіальних громад» передбачає також обрання у селах і селищах, що входять до об'єднаної громади, старост. Вони представлятимуть інтереси громади у виконавчому комітеті ради. Старости братимуть участь у підготовці проекту бюджету територіальної громади.

«Староста буде посадовою особою місцевого самоврядування і обиратиметься жителями відповідного села чи селища. За рахунок «Фонду регіонального розвитку» із держбюджету буде відбуватись надання субвенцій на формування відповідної інфраструктури», - зазначив Никитюк.

Володимир Гунчик заявив, що проситиме у своїх колег підготувати лист до Петра Порошенка за підписом голови облдержадміністрації із проханням прискорити підписання цього закону, адже, на думку губернатора, він має значний вплив на формування місцевих бюджетів на 2015 рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
також передбачає також.. і буде очільник..
Відповісти
Популізм
Відповісти
Територіальну реформу провели... Робочі місця створили......Гроші від об' єднання громад заробили.........Ви коли були в любому селі на віддалі 5 км від Луцька? Хто кошти принесе в бюджет сільської ради ??? Колишні колгоспники у віці 70-80 років із пенсією 1200 гривень.??? Волиньпост молодець за висвітленя проблем. Візьміть 1-ного нормального журналіста.Зробіть 1 нормальний репортаж. Із життя. Пащенко буде депутатом обласної ради. Думайте.
Відповісти