РФ хоче посварити Україну і Польщу темою «волинської різні», - Дещиця

РФ хоче посварити Україну і Польщу темою «волинської різні», - Дещиця
Трагедія 1943 року на Волині має бути темою розмов, щоб запобігти спробам Москви зіграти на цій трагедії на шкоду стосункам між Україною та Польщею.

Про це сказав посол України в Польщі Андрій Дещиця під час дебатів "Пам’ять. Примирення. Майбутнє", - повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TVN24.

"Не варто боятися говорити про події на Волині 1943 року. Тільки в цьому випадку ми можемо протистояти спробам політичної гри на цій трагедії", - сказав Дещиця.

На його думку, український і польський народи "в певному сенсі" вже готові до порушення певних тем у нашій спільній історії.

"Мусимо почати розмови. Не треба боятися говорити про Волинь. Волинська різанина для нас, українців, так само трагедія, як і для поляків. Якщо скоєно злочин, винні мають бути покарані. Однак не можна дозволити, щоб Волинська трагедія стала причиною розбрату між нашими народами", - наголосив Дещиця.

Варто зазначити, що тема "Волинської різанини" активно використовується російською пропагандою для створення негативного образу українців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які починати розмови? Про що воно говорить? Якшо б ці події були б і для нас українців трагедією то ніколи представники УПА-ОУН не були героями нашої країни як зараз!!! Все що зробили ці звірякі-нелюди не може бути російською пропагандою, і треба нам ВСІМ УКРАЇНЦЯМ визнати, що це зробили МИ ПАТРІОТИ УКРАЇНИ! Але ніхто не хоче визнати що ми можемо бути такими уродами, що заради міфічних націоналістичних ідей знищити інший народ.. і за це навіть не вибачитись (жодна влада України).
Відповісти
ty sam zrozymiw napysane soboju. to pereklady poliakam.
Відповісти
Останні новини
РФ хоче посварити Україну і Польщу темою «волинської різні», - Дещиця
26 лютий, 2015, 15:51