На Україну чекають смерчі та торнадо

На Україну чекають смерчі та торнадо
У нинішньому році погода в Україні готує сюрпризи: фахівці попереджають про можливу загрозу смерчів та торнадо.

Про це пише ТСН.

Останнім часом смерчів і ураганів побільшало, причому навіть у містах, де їх раніше не бачили. Нещодавно тропічні зливи пройшли в Луганську, Одесі, Києві, коли з будинків зривало дахи, а по вулицях текли річки, пише видання.

За словами заступника директора Укргідрометцентру Анатолія Прокопенка, така ж погода збережеться в найближчий місяць, особливо в західних і північних областях.

Вчені-кліматологи прогнозують: замість стабільно теплого літа, прохолодних весни, осені та морозної зими нас щорічно буде чекати температурна синусоїда - різкі перепади від морозу до спеки і навпаки, а дощі будуть раптово змінюватися періодами посухи. Не обійдуть Україну стороною і градобоі зі зливами, і смерчі, і міні-торнадо, особливо часто вони будуть там, де є гори чи море. А винні в цьому, як кажуть вчені, перш за все самі люди, які навчилися міняти клімат своєю діяльністю.

Народний синоптик Віктор Некрасов розрахував, якою може бути клімат в Україну в найближчі 5-6 років.

«В 2013-му погоду чекаємо дуже нехорошу через максимально активне Сонце: холодна зима майже до середини травня, потім спекотне літо, до +40. У 2014-2015 роках пори року увійдуть в календарні терміни, в 2016-му можливі весняні та літні заморозки, а 2017 і 2018 очікуються з холодними зимами, весняними заморозками і літньою засухою, можливий навіть неврожай», - заявив Некрасов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Україну чекають смерчі та торнадо
08 червень, 2012, 11:10