Жителі Ковеля просять місцеву владу не будувати гаражі на їхніх городах

Жителі Ковеля просять місцеву владу не будувати гаражі на їхніх городах
Жителі Ковеля просять владу міста не будувати на їхніх городах гаражний масив.

Люди дізнавшись з преси про те, що наприкінці січня минулого року Ковельська міська рада прийняла рішення №48/41, яким надала дозвіл на розроблення детального плану території розміщення гаражного масиву в місті, забили на сполох, - пише "проКовель".

За словами представника ініціативної групи мешканців вулиць Пирогова та Володимирської Надії Оніщук, вони мають на руках документ, який їм надає право тимчасово користуватися цими земельними ділянками. З 2001 року на підставі цього рішення вони там садять для власних потреб городину, тримають домашню птицю.

Обурені мешканці Ковеля вже звернулися з відповідною заявою до міського голови Олега Кіндера, в якій просять не забирати в них єдиний засіб для життя. Адже там чимало земельних ділянок мають пенсіонери, які отримують від держави мінімальну пенсію, тому ледве зводять кінці з кінцями, а також безробітні, яких держава не може забезпечити роботою.

«Завдяки цим скромним врожаям з городу вони не купують найнеобхідніші продукти харчування: картоплю, моркву, капусту. Ми не розуміємо, як у нинішній важкий час можна відібрати в людини кілька тих соток землі, яка її годує», - ділиться думками ковельчанка.

Представники громади прийшли на засідання 67 сесії Ковельської міської ради, щоб зрештою бути почутими депутатами і керівництвом міста. Їм надали слово. Надія Оніщук від імені прибулих озвучила спільні прохання і зауваження, головна думка яких - перенести будівництво гаражного масиву в інше місце, щоб силоміць не відбирати в людей їхні городи.

До слова, згідно з основними техніко-економічними показниками проекту передбачається по вулиці Пирогова, що біля насосної станції, розмістити 53 гаражі площею 0,6756 га. Площа забудови гаражного масиву складатиме 1701 квадратних метра, площа озеленення – 702, площа мощення – 2403 квадратних метра. Ще варто нагадати, що територія гаражного масиву запроектована в санітарно-захисній зоні насосної станції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Жителі Ковеля просять місцеву владу не будувати гаражі на їхніх городах
27 лютий, 2015, 11:27