Сказали, скільки рад сіл, селищ і міст на Волині не можуть себе «прогодувати»

Сказали, скільки рад сіл, селищ і міст на Волині не можуть себе «прогодувати»
З 408 бюджетів сільських, селищних та міст районного значення кошти для утримання апаратів місцевих рад у повному обсязі передбачено тільки у 245-ти.

Про це розповів директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк під час наради з питань формування бюджетів усіх рівнів.

Тому в 163 населених пунктах в бюджеті замало грошей для утримання рад. Найбільше їх у Ковельському, Маневицькому та Ратнівському районах.

«В нас є значна частина сільських, селищних рад, які не в змозі будуть протягом року забезпечити утримання рад за рахунок тих бюджетів, які сьогодні вони прийняли», - відзначив під час наради голова ОДА Володимир Гунчик.

«Якщо громада думає, що як завжди вона попросить кошти в районному чи обласному бюджеті, то я хочу, щоб ми розуміли, – пройшли серйозні змінив у Бюджетному кодексі, і просто так кошти із районного, обласного бюджету в сільську раду можна надати тільки тоді, коли в в тебе є вільні залишки», - додав він.

Тому Гунчик пропонує надавати радам юридичну допомогу щодо об’єднання та в крайньому випадку вдаватися до фінансової підтримки.

Голова ОДА дав доручення підлеглим сприяти добровільному об’єднанню громад, бо тоді їхні бюджети прирівняють до бюджетів міських і районних рад і зможуть отримувати додаткові кошти із фонду регіонального розвитку громад.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розпустити всі ради та хай керує Гунчик одноособово на всій Волині!! Ми так до диктарури дойдемо, нашо нам представники народні тільки заважають "керувати" Гунчикам, Яценюкам, Порошенкам і т.д. По темі - люди ще "добровільно" нічого не вирішували, а голова ода вже дав доручення підлеглим сприяти! Які вони всі туповаті, як ми з такими "лідерами" в Європу вступимо? Ні, з такими тільки у г...
Відповісти
Все працездатне населення має себе утримувати. Якщо керівництво рад всіх рівнів інваліди і пенсіонери побажаймо їм щасливого відпочинку. Базарити землю- великого розуму не потрібно.
Відповісти
Останні новини
Сказали, скільки рад сіл, селищ і міст на Волині не можуть себе «прогодувати»
27 лютий, 2015, 12:05