На Волині знедолені отримують м'ясо та ковбасу безкоштовно*

На Волині знедолені отримують м'ясо та ковбасу безкоштовно*
П’ятий рік поспіль на Волині стаціонарні відділення територіальних центрів соціального обслуговування населення, де проживають самотні люди похилого віку та інваліди, а також будинки милосердя отримують м’ясну та ковбасну продукцію
безкоштовно.

Загалом таку допомогу мають 8 закладів (5 стаціонарних відділень, 3 будинки милосердя релігійних громад) у п’яти районах області: Турійському, Локачинському, Горохівському, Луцькому, Рожищенському.

Цьогоріч до них приєднався ще один, вже 9 заклад. Це будинок милосердя «Віфезіда», що у Нововолинську. Нині там проживає 18 підопічних. Це немічні бабусі, які не можуть обійтися без сторонньої допомоги. 10 із них прикуті до ліжка. А через те, що від них відмовилися діти, опікуватися старенькими взялася місцева релігійна громада.

«До благодійника звернулися не випадково, адже він підтримує притулок нашої ж релігійної громади в Мар’янівці Горохівського району, – розповів старший пресвітер церкви Святої Трійці міста Нововолинськ Володимир Грицак. – Нам більше нема звідки чекати допомоги, бо все подорожчало, тож люди стали жити бідніше. Тому ми дуже вдячні за курятину й ковбасу. Це цінна допомога, бо є можливість впродовж місяця
готувати бабусям смачні домашні страви з м’ясом. Підходять літнім людям і дієтичні сосиски та ковбаса. Меценатська підтримка – дуже суттєва».

Сергій Мартиняк започаткував ініціативу допомагати соціальним закладам ще задовго до депутатства у Верховній Раді України – в 2010 році. Зараз цю практику продовжує благодійний фонд «Європейський вектор», меценатом якого є він та підприємства АПГ «Пан Курчак», - розповіла голова фонду Галина Ведрич.

Загалом у закладах, якими опікується меценат Сергій Мартиняк, проживає півтори сотні самотніх стареньких та інвалідів. Усі вони щоденно споживають натуральні продукти місцевого виробництва від АПГ «Пан Курчак».

Загалом із 2010 року ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» відвантажив для стаціонарних відділень і будинків милосердя більше 10 тисяч кілограмів курятини, а виробник ковбаси ТзОВ «ВМП» – понад три тисячі кілограмів своєї продукції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: реклама
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.