Арабські емірати не давали згоди на постачання зброї Україні

Арабські емірати не давали згоди на постачання зброї Україні
Об'єднані Арабські Емірати не укладали договорів про постачання зброї Україні.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ країни з військових питань Фаріс Аль Мазруі, повідомляє прес-служба арабського МЗС, пише Українська правда

Згідно з повідомленням, Мазруі заявив, що "угода про військову і безпекову співпрацю, підписана між Об'єднаними Арабськими Еміратами і Республікою Україна не включає жодних договорів щодо зброї".

"Ця угода є частиною майбутньої співпраці між двома країнами у цьому напрямку", – цитує відомство його слова.

Як відомо, кілька днів тому президент Петро Порошенко відвідав виставку зброї в ОАЕ. За результатами візиту депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко заявив про досягнення домовленостей про співпрацю "в області постачань Україні певних видів озброєнь і військової техніки".

У свою чергу сам Порошенко повідомив, що сторони "уклали та визначили терміни постачання для українських Збройних Сил необхідних оборонних засобів".

Пояснюючи свої слова "Українській правді" після заяви МЗС ОАЕ, Геращенко заявив, що під "озброєнням" мав на увазі техніку на кштал автомобілів "Кугуар". Він додав, що такі автомобілі вже постачаються з Арабських Еміратів в зону АТО. Також Геращенко запевнив, що не мав на увазі важке озброєння.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зброя
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
їздив Петька?
Відповісти
що короля, як і президента, робить свита, а Геращенко спеціаліст з перетворення президента на блазня.
Відповісти
Так официальные ОАЭ и не собирались продавать вооружение Украине. Речь шла о том, что на выставке частные эмиратские компании согласились продавать вооружение Украине. То есть, оружие вроде бы не от официального ОАЭ, но при этом эмиратское. Да и оплата, вроде как, должна быть за счет американцев. ^_^
Відповісти