Убивство Немцова: реакція світових лідерів

Убивство Немцова: реакція світових лідерів
Президенту Росії Володимиру Путіну "було негайно повідомлено про вбивство Немцова".

Про це поінформував прес-секретар глави держави Дмитро Песков, - пише Тиждень.

"Путін зазначив, що це жорстоке вбивство має всі ознаки замовного і носить виключно провокаційний характер", - зазначив Песков.

За його словами, "глава держави доручив керівникам Слідчого комітету РФ, МВС і ФСБ створити слідчу групу і тримати хід розслідування цього злочину під особистим контролем".

Колишній прем'єр-міністр Росії Михайло Касьянов переконаний, що вбивство Немцова є нічим іншим, як розправою.

"Це розправа. Я не можу знайти інших слів, щоб виправдати це вбивство за декілька кроків від Кремля", - сказав Касьянов.

Один із лідерів московського РПР-Парнасу Ілля Яшин зазначив, що, на його думку, "Ярославські справи" тут ні до чого, маючи на увазі діяльність Нємцова в якості депутата Ярославській облдуми.

"Там зовсім інший рівень. Немцова могли вбити тільки за ті його розслідування, які були пов'язані з Україною і за участю російських військ в дестабілізації в країні", - переконаний Яшин.

Тим часом, президент України Петро Порошенко назвав убивство Немцова "невипадковим". Про це він написав у Facebook в ніч на суботу, 28 лютого.

"Пам'ятаю його усмішку, його сміливі ідеї. Один з небагатьох, кого можна назвати другом. Він був містком між Україною та Росією. Пострілом убивць це зруйновано. Думаю, не випадково. Не маю сумніву, вбивці будуть покарані. Рано чи пізно. Світла пам'ять", - написав Порошенко.

Державний секретар США Джон Керрі зробив екстрену заяву через вбивство в Москві одного з лідерів опозиції. Відповідне повідомлення опубліковане на сайті Держдепу.

"Мене шокувала і засмутила звістка про жорстоке вбивство колишнього віце-прем'єра РФ Бориса Немцова в центрі Москви. У кожному повідомленні він думав про те, щоби реформувати та відкрити Росію... Його відсутність відчує весь світ", - йдеться в повідомленні.

Державний секретар США також наголосив на відповідальності РФ за розслідування вбивства опозиціонера.

"США закликають російську владу невідкладно вжити дій для того, щоб розслідувати (вбивство) та притягти винних до відповідальності", - йдеться в заяві держсекретаря США.

Президентка Литви Даля Грібаускайте відреагувала на вбивство Нємцова у своєму Twitter.

"Вбивство Бориса Немцова показує, що Росія скочується до темряви терору проти власного народу", - зазначила Грібаускайте.

Президент Франції Франсуа Олланд засудив "мерзенне вбивство" Бориса Немцова. Про це йдеться у заяві Єлисейського палацу.

"Президент Республіки різко засуджує мерзенне вбивство Бориса Нємцова, яке відбулося у Москві сьогодні вночі", - сказано в заяві. За словами Олланда, Нємцов був сміливим, пристрасним і невтомним борцем за демократію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
порошенко, мабуть, очолює рейтинг світових лідерів.
Відповісти
звичайнож Порошенко правий вбивство не випадкове кому ж як не йому знати про сакральнi жертви
Відповісти
Останні новини
Убивство Немцова: реакція світових лідерів
28 лютий, 2015, 13:05