«ГаРмИдЕр» подарував лучанам виставу за твором Лесі Українки «На полі крові». ФОТО

«ГаРмИдЕр» подарував лучанам виставу за твором Лесі Українки «На полі крові». ФОТО
Актори театру «ГаРмИдЕр» представили у Луцьку чергову виставу сезону «На полі крові» за однойменним твором Лесі Українки.

«Твір «На полі крові» багато із вас знають, як один із найвидатніших, але з іншого боку, мабуть, наймеш відомих. Це своєрідне євангеліє зрадника-Юди. Сьогодні у ролі Юди - Юрій Моклиця, у ролі Прочанина – Дмитро Безвербний. Це всього два персонажі, яких вибрала Леся Українка для діалогу, для сповіді, для одкровення», - зазначила перед виставою керівник театру-студії Руслана Порицька.

«Але мені б хотілося, щоб найважливіше відбувалося не на сцені, я хочу, щоб найважливіше сьогодні, в дні Великого посту відбулося у кожному із вас. Це не вистава-видовище, це не вистава для великої сцени, це саме така можливість у вузькому колі поміркувати про вічне», - звернулася вона до глядачів.

Аби максимально реалістично показати кам’яне поле, куплене Юдою за гроші від зради Ісуса, під час вистави актори використовували справжні будівельні матеріали, каміння та пилюку. Тому глядачі могли не тільки відчути атмосферу драми поглядом, а й «вдихнути» її.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«ГаРмИдЕр» подарував лучанам виставу за твором Лесі Українки «На полі крові». ФОТО
28 лютий, 2015, 20:39