Порошенко звільнив від оподаткування зброю з-за кордону

Порошенко звільнив від оподаткування зброю з-за кордону
Порошенко звільнив від оподаткування зброю, яку завозять із закордону.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який робить неможливими поставки продукції оборонного призначення з держав-окупантів, агресорів, а також з окупованої території України, повідомляє gazeta.ua.

При цьому усуваються перешкоди на шляху безподаткового ввезення такої продукції в Україну зі США, Канади, Бразилії, Китаю, Індії і більшості європейських держав, повідомляє прес-служба глави держави.

Документ вводить умова кваліфікації "країни походження" військової продукції, яким усувається потенційна можливість поставок зазначеної продукції "з країни, визнаної державою-окупантом чи державою-агресором по відношенню до України або з окупованої території України, визначеної такої законодавством".

У той же час, усуваються нормативні перешкоди для реального безподаткового ввезення продукції оборонного призначення на територію України шляхом зняття обмежень, які фактично приводили до оподаткування податком на додану вартість зазначеної продукції виробництва США, Канади, Бразилії, Китаю, Індії, більшості європейських держав".

"Таким чином, з одного боку законом вирішується питання безподаткового ввезення продукції оборонного призначення, в тому числі для потреб антитерористичної операції, на територію України та підвищення її обороноздатності. З іншого - робиться неможливим фінансування військово-промислового комплексу держави - окупанта (агресора)", - зазначає прес-служба президента.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Порошенко звільнив від оподаткування зброю з-за кордону
01 березень, 2015, 17:08