У центрі Луцька збираються мітингувати «за мову»

У центрі Луцька збираються мітингувати «за мову»
У неділю, 10 червня у Луцьку пройде народне віче на захист української мови.

Про це повідомили у прес-службі Волинського осередку Об’єднаної опозиції «За Батьківщину!»

Віче відбудеться 10 червня, в неділю, о 12:30 год. на Театральному майдані в місті Луцьку.

У заході візьмуть участь депутати Волинської обласної та Луцької міської рад, громадські діячі, представники інтелігенції, мистецьких кіл Волині, - обіцяють організатори.

Віче має на меті захист української мови як єдиної державної в Україні та недопущення прийняття законопроекту «Про засади мовної політики в Україні», який пройшов перше читання у Верховній Раді.

Прийняття такого закону призведе до того, що російська мова фактично, всупереч Конституції, стане другою державною в більшості областей України, - кажуть опозиціонери.

Організатори мітингу – Об’єднана опозиція «За Батьківщину» та Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Общаєтесь на українській мові на своїй Волині - так не мішайте большинству областей України іспользувати той язик, який вони хочуть. Ну не протіворєчить законопроект "Про засади..." Констітуциї, хіба непонятно?
Відповісти
Ємєля, вали в Рязань, а там баклань хоч на китайській!
Відповісти
Ємєля, вали в Рязань, а там баклань хоч на китайській!
Відповісти
А ти мені квартіру в Рязані купиш? Пєрєєзд оплатиш? Роботу, равноценну моїй тутейшій, найдеш? Моральний ущерб за то, шо мене там обзиватимуть "бандеровцем", возмєстиш? Мусить, шо нє. Так шо вибачаюсь, но буду жити тута. А вираженіє "баклань" попрошу оставити для обітатєлєй "пенітенціарних установ".
Відповісти
Та скільки ж можна доказувати гореукраїнцям, що вони проживають у країні Україна і мають поважати Конституцією визнану єдину державну мову - українську, а не паплюжити і ігнорувати її, як це робиться зараз. ГАНЬБА теперішній ВЛАДІ. Невже народ не бачить, що вернувся той радянський час, в якому думали одне, говорили друге, а робили третє. Доки це вже можна терпіти?!!! Слава Україні, слава українцям.
Відповісти
яка різниця! яка мова! головне шоб всі залишалися в першу чергу людьми, а не ставали як зомбовані патріоти, з очима як у дикого звіря!!! за 100грн. готові кричати "за мову" "за україну" заплатять по 200 грн. будуть кричати "за яника" "за україну", яка різниця, все рівно владі "насрать" на ваші вигуки, вони зроблять так як їм потрібно, а за вас навіть і не згадають!!! залишайтесь впершу чергу людьми, а не ставайте дикунами...
Відповісти
Останні новини
У центрі Луцька збираються мітингувати «за мову»
08 червень, 2012, 14:29