У Рівному розтрощили єврейські могили. ФОТО. ВІДЕО

У Рівному розтрощили єврейські могили. ФОТО. ВІДЕО
У Рівному невідомі особи поглумилися над похованням євреїв, розстріляних в 1941 році нацистами - обдерли мармурову плитку, розбили ліхтарі та виклали з їх уламків слово "Лох".

Пригода трапилася у середу, 6 червня на меморіальному комплексі "Сосонки", де захоронено 17,5 тис. євреїв, - пише Gazeta.ua

"Під час огляду місця події правоохоронці встановили, що пошкоджено плитку біля монументу братської могили, яка знаходиться у центрі кладовища. Окрім того, по периметру меморіалу розкурочено і ліхтарі зовнішнього освітлення. Первинним оглядом місця події встановлено, що всього пошкоджено вісім одинарних ліхтарів та три потрійних. Невідомі спаплюжили місце покладання квітів та порозкидали свічки. Окрім того, на вході до меморіалу виклали нецензурні слова із залишків пошкоджених ліхтарів", - розповіли в центрі зі зв'язків з громадськістю обласної міліції.

Голова єврейської громади Рівного Генадій Фраєрман занепокоєний нищенням меморіалу й звернувся до правоохоронців з вимогою знайти вандалів.

"Про наругу над пам'ятю знищених нацистами євреїв мені повідомили в середу ввечері. Місцеві мешканці бачили трьох невідомих людей, які йшли до меморіалу. Я одразу ж зателефонував у міліцію, а наступного дня написав заяву, - пояснює Генадій Фраєрман.

"У нашої громади не має в місті ворогів. Припускаю, що в такий спосіб намагаються дискредитувати Україну в очах світової громадськості", - додав він.

Меморіальний комплекс знаходиться на околиці Рівного, де в 1941 році в урочищі "Сосонки" нацисти розстріляли 17,5 тис євреїв.

"Населення Рівного в 1941 році становило понад 40 тис. осіб. Із них 82% були євреї. Нацисти знищили половину єврейської громади міста. В листопада 1941 року вони розстріляли понад 17,5 тисяч євреїв. Тіла вбитих людей вони скинули в одну велику могилу. Це – наймасовіший приклад голокосту в краї", - розповідає доктор історичних наук Володимир Борщевич.

У міліції за фактом хуліганства порушили кримінальну справу. Винуватцям загрожує позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пригода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ідіоти!
Відповісти
Останні новини
У Рівному розтрощили єврейські могили. ФОТО. ВІДЕО
08 червень, 2012, 15:10