У Луцьку відбулася виставка виробів з кераміки. ФОТО

У Луцьку відбулася виставка виробів з кераміки. ФОТО
У бібліотеці-філії №10 відбулася виставки виробів з кераміки Тетяни Вегери.

Організували захід працівники бібліотеки та директор Волинської обласної благодійної організації стомованих інвалідів «АСТОМ – ВОЛИНЬ» Катерина Мельник, - повідомляють у бібліотеці.

Виставка відбулася в рамках програми «Реабілітація через творчість», яка активно діє уже другий рік поспіль. На захід були запрошені члени громадських організацій інвалідів, воїни АТО, які проходять реабілітацію в госпіталі Ветеранів Великої Вітчизняної війни, представники міської та обласної влади, громада міста.

Перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик зазначив, що в той час, коли наша країна переживає важкі часи, відстоює свою дійсну незалежність, важливо не забути про духовність та красу і всіляко підтримувати талановитих людей, які сприяють духовному зросту нації.

Головний лікар Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни Тетяна Масікова розповіла про роботу реабілітаційного відділення госпіталю для учасників АТО та підтримала пропозицію Катерини Мельник та бібліотечних працівників про участь воїнів в програмі «Реабілітація через творчість».

Катерина Мельник зазначила, що залучення людей з обмеженими
фізичними можливостями до різних видів художньої творчості сприяє виявленню нових талантів, удосконаленню професійної майстерності, здійснюється процес самореалізації через результат власного творчого потенціалу, сприяє проходженню процесу психологічної і духовної реабілітації та адаптації інвалідів в суспільстві.

Довідка:

Майстриня Тетяна Вегера – корінна лучанка, в минулому майстер спорту з веслування на байдарках, учасник збірної команди України. Гончарним видом мистецтва займається більше 7 років.

Тетяна використовує для роботи червону та білу глину і працює в стилі кераміки–майоліка, який відомий з епохи неоліту.

На виставці було представлено 210 робіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відбулася виставка виробів з кераміки. ФОТО
02 березень, 2015, 10:55