Хочуть узаконити квоту не менше, ніж 7 українців у футбольних клубах

Хочуть узаконити квоту не менше, ніж 7 українців у футбольних клубах
Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за законодавче закріплення наявності у вітчизняних футбольних клубах не менш ніж 7-8 громадян України.

Про це повідомляє Кореспондент.

«Думаю, це буде стимулювати, у тому числі і власників клубів, і футбольних функціонерів, щоб працювати як селекціонери не за кордоном, а в Україні», - сказав спікер в інтерв'ю парламентському телеканалу Рада.

Крім того, Литвин зауважив, що Євро-2012 є шансом для українських футболістів підтримати країну і продемонструвати себе. На його думку, Рада на законодавчому рівні зробила все, щоб футбольний чемпіонат відбувся достойно.

Також спікер додав, що на період турніру слід утриматися від політизації заходів.

«На ці кілька тижнів слід було б не намагатися донести своє, а зрозуміти, що це може обернутися бумерангом проти України. Потрібно дати людям можливість хоча б в цей період відійти від нав’язаної політики «українського розливу», - сказав він.

Варто зазначити, що поки у спікера немає ні квитків, ані запрошень відвідати матчі, але вболівати він буде за збірну України.

Нагадаємо, 6 червня Володимир Литвин заявив, що голосування за мовний законопроект відбулося за домовленістю між опозицією і парламентською більшістю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: футбол
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.