На Волині перевізники пробували страйкувати, бо немає грошей на пальне, - Гунчик

На Волині перевізники пробували страйкувати, бо немає грошей на пальне, - Гунчик
З 27 лютого 2015 року перевізники на Волині взялися масово не виходи в рейс. Пояснення – не вистачає коштів на пальне.

Про це заявив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час селекторної наради, що відбувалася під головуванням віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка та за участі міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського у п'ятницю, 27 лютого, - повідомляють у відділі інформаційної роботи Волинської ОДА.

Справа в тому, що окрім щоденного суттєвого подорожчання паливно-мастильних матеріалів, дається взнаки ще й дія бюрократичної машини: процедура підняття тарифів на перевезення пасажирів автобусами, які працюють у приміському та міжміському сполученні в межах області довготривала й потребує орієнтовно трьох місяців.

Тому перевізники взагалі відмовляться надавати відповідну послугу, бо, переконують, вже сьогодні не йдеться про прибуток, навіть більше – дохід не покриває затрат.

"Сама процедура формування тарифу – складна. Але основним питанням є врегулювання механізму. Тому й пропоную внести зміни до постанов – двох важливих документів: виключити з постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» пункт 12, яким передбачено норму регулювання тарифів на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху органами виконавчої влади та виконавчими органами міських рад, та внести зміни у постанову Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2008 року № 1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», а саме надати дозвіл облдержадміністраціям тимчасово відміняти оборотні рейси без проведення конкурсів у зв’язку зі зниженням пасажиропотоку, відсутністю платного пасажира, особливо в період з листопада до квітня", - зазначив Гунчик під час наради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Націоналізуйте пасажирські перевезення і питання буде закрите.
Відповісти
якщо мені не вигідно їздити маршруткою я буду їздити тролейбусом.
якщо їм не вигідно возити людей нехай віддають марщрути іншим,думаю бажаючі знайдуться




















Відповісти
Останні новини
На Волині перевізники пробували страйкувати, бо немає грошей на пальне, - Гунчик
02 березень, 2015, 17:21