У Луцьку проведуть «з'їзд культурних монархів» Європи

У Луцьку проведуть «з'їзд культурних монархів» Європи
У Луцьку 14-17 червня відбудеться Перший Європейський Форум, де планують створити Українську платформу інтеркультурних міст.

Про це розповіла 8 червня під час прес-конференції начальник управління культури Луцької міської ради Тетяни Гнатів.

Вона розповіла, що захід проводитиметься з метою "розвитку ефективного і творчого партнерства між міськими громадами України та Європи".

Захід входить у програму Плану дій Ради Європи для України 2011-2014 років.

За словами Гнатів, у Формуі братимуть участь представники Ради Європи з питань культури та охорони культурної спадщини, посли європейських держав в Україні, міські голови та представники культурних організацій європейських міст.

Серед заходів - різні презентації, виставки, пленарні засідання з питань партнерства та можливостей муніципальної співпраці.

Під час форуму планують підписати Меморандум про створення Української платформи інтеркультурних міст.

Довідка. Програма «Інтеркультурні міста» (ICC) стартувала в 2008 році як спільна ініціатива Ради Європи та Європейської Комісії.

Її було започатковано з метою вивчити вплив культурного розмаїття і міграції з точки зору європейських міст і визначити політику та стратегію, що здатні допомогти містам використати розмаїття як фактор розвитку. Програма була розпочата для того, щоб запропонувати практичні політичні рішення і методи, які будь-яке місто в Європі могло б використати собі на користь.

Програма охоплює весь Європейський континент, від Атлантичного узбережжя до Уралу, і стосується як історичного розмаїття, так і сучасних міграційних процесів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.