Рада проголосувала за скорочення виплат пенсіонерам, які працюють

Рада проголосувала за скорочення виплат пенсіонерам, які працюють
Народні депутати ухвалили закон, який передбачає скорочення пенсій особам, які працюють, на 15% і скасування спецпенсій до 1 червня 2016 року.

За відповідне рішення проголосували 238 народних депутатів, - пише Укрінформ.

Згідно з поданням комітету, закон з 1 квітня обмежує виплати усіх видів пенсій пенсіонерам, які працюють: вони отримуватимуть 85% пенсій, але не менше ніж 1,5 тис. грн.

Однак, за словами міністра соціальної політики Павла Розенка, це не стосуватиметься виплати пенсій пенсії військовим, інвалідам І-ІІ категорії, інвалідів війни, учасників бойових дій, сімей загиблих, незалежно від займаних посад.

При цьому, за його словами, за бажанням особи після звільнення з роботи їй виплачуватиметься повна пенсія, яка до цього обмежувалася.

Багатодітних жінок, які виховали п'ятьох і більше дітей і виходять на пенсію незалежно від віку і трудового стажу, обмеження не стосуватиметься.

Також законом обмежується пенсії суддям, які працюють, а також встановлюється максимальний розмір пенсій і вихідної допомоги для суддів у розмірі 10 мінімальних пенсій за віком.

Не будуть обмежувати виплату військовослужбовцям, особам рядового, начальницького складу, працівникам Міністерства оборони України, Головного управління розвідки МОУ, Міністерства внутрішніх справ, Апарату Ради національної безпеки та оборони, Державної спеціальної служби транспорту, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної пенітенціарної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, Національної гвардії та органів військової прокуратури - до завершення антитерористичної операції.

Міністр повідомив, що із законопроекту вилучена норма щодо "замороження" показника середньої заробітної плати по Україні за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії, на рівні показника за 2012, 2013, 2014 роки, для всіх пенсій, які будуть призначатися в наступних роках.

Своєю чергою, керівник профільного комітету парламенту Людмила Денісова повідомила, що всі спецпенсії скасують 1 червня.

"Щодо спецпенсій, вирішили так: до 1 червня Кабінет Міністрів подає проект закону, яким скасовує спеціальні пенсії і буде єдине правило нарахування пенсій", - сказала Денісова.

Запроваджені законом обмеження діятимуть до 1 січня 2016 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кравчук з міськради не піде на свою пенсію. Ще подерибанить у міськраді . Та й Палиці невигідно щоб він звідти пішов.
Відповісти
Я б взагалі пенсій не дала!або робота або пенсія хай вибирають!а на рахунок суддів то багато!
Відповісти
Наступному - молодість - це той "ганж", який минає дуже скоро, скоріше. ніж вам зараз здається. Отож дай вам Бог дожити до пенсії і жити тільки на неї. А хтось наступний, молодий, так і скаже вам - або пенсія, або робота. Ніби тут такі пенсії, що яхти купуєш)) Ха
Відповісти
Чому взагалі у країні з величезним рівнем безробіття, особливо серед молоді, працюють пенсіонери? Хіба молоді люди винуваті, що старим пенсії не вистачає? Сьогоднішні пенсіонери у свій час без жодних проблем влаштовувались на роботу і отримували за неї гідну плату, а зараз вони позбавляють такої ж можливості молодь. Пенсіонерів, які займають затребувані робочі місця і не вбачають у цьому нічого поганого, не вважаю аморальним позбавляти пенсії.
Відповісти
"інвалідам І-ІІ категорії" це кому? може першої і другої групи?
Відповісти
Останні новини
Рада проголосувала за скорочення виплат пенсіонерам, які працюють
02 березень, 2015, 22:05